hirdetes

Ingyenes programokkal vár a Kulturális Örökség Napja-felmehetünk a Parlament kupolájába is

VN
Kulturális Örökség Napja 2021 legjobb programok

A Parlament rejtett zugai

Az Országház Budapest egyik legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlés és egyes intézményeinek székhely, amit annyiszor megcsodáltunk már a Duna parton, most ne csak kívülről gyönyörködjünk benne, hanem nézzük meg mi van belül, és fedezzünk fel titkokat! Ha már rejtett zugok, egyébként nem látogatható érdekességek, akkor miért ne éppen a város legfontosabb épületének izgalmas sarkait járnánk be eme remek lehetőséggel élve a Kulturális Világörökség Napján? Steindl Imre remekművének titokzatos folyosói, termei látogathatóak ezen a hétvégén, többek között választhatunk Országgyűlési Könyvtár, a kupolatúra, mesés barangolás és az alagsori séta közül is. Ingyenes nyitvatartás: szeptember 18. és 19. 9:00–16:00, regisztráció ITT

Új Városháza bejárása

hirdetes

Maradjunk még egy kicsit Steindl Imre remekműveinél, ha már olyan csodakülönlegességeket alkotott, és csodáljuk meg egy másik zseniális remekművét kívül és belül is! Az épület rendkyvül látványos nemcsak kívül, hanem belül is, a keretekbe foglalt terrakotta díszítések rendkívül dekoratívak, és a belső térben ismétlődnek a falakon ezek a motívumok, sőt fokozódnak, vannak itt csúcstechnológiával készült építészeti csodák, Lotz Károly freskók és még Zsolnay porcelán is. Kíváncsi vagy? Regisztrálj ITT!

Salgótarjáni utcai zsidó temető

A Salgótarjáni utcai zsidó temető egészen pontosan Budapest VIII. kerületében található, és nyughelyet ad a XIX. század végi és XX. század eleji magyarországi zsidóság számos jelentős személyiségének, ezzel pedig Magyarország egyik legjelentősebb zsidó temetője. Monumentális funerális építészete művészetileg kiemelkedőnek számít, éppen ezért érdemes felkeresni. Weiss Manfréd, az Unicum atyja, Zwack József, de Kiss József költő és Fényes Adolf festő is itt nyugszik. Ingyenes nyitvatartás: szeptember 19. 8:00–16:00, vezetett túra 10.00-kor és 13.00-kor, regisztráció ITT.

hirdetes

Ez csak néhány program a Kulturális Örökség Napjáról, ezen kívül nagyon sok izgalmas tennivaló, néznivaló lesz még a közelgő hétvégén, érdemes nyitott szemmel járni! Rengeteg helyszínen rengeteg szuper programmal várnak téged is, amik lehetőséget nyújtanak arra, hogy felfedezzük a város egyébként rejtett zugait, mi ezek közül csak a kedvenceinket válogattuk ki, de ITT megnézheted a teljes kínálatot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pécsi ókeresztény sírkamrák

Pécsi ókeresztény sírkamrák: az UNESCO kulturális világörökségi listáján 2000 óta... Tovább

Zsolnay Kulturális Negyed

Zsolnay Kulturális Negyed: A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem