hirdetes

Gyakori hibák, amelyekbe könnyedén beleeshetsz lakásod berendezése során

S.N.

Mindenki, a saját ízléséhez mérten tökéletesen szeretné berendezni otthonát. Azonban nagyon könnyedén bele eshetünk elég sok hibába. Íme pár tipp, hogy te ezeket biztosan elkerüld és végeredményként álmaid otthonát lásd magad előtt.

Hibák a lakberendezés során


Kezdeti elhatározás

Első körben érdemes meghatároznunk, hogy pontosan milyen színek, minták, design szerint szeretnénk berendezni a lakásunkat. Ha ezeket körülbelül a fejünkbe letisztázzuk, de jobb, ha előre leírjuk az ötleteinket, akkor sokkal kevesebb eséllyel eshetünk abba a hibába, hogy az otthonunkba belépve egy kavalkádot lássunk magunk előtt.

Túl sok minta

Főleg mivel a modern lakberendezéshez inkább az egyszerűbb, letisztultabb formákat kötjük, ezáltal itt sem érdemes alkalmazni. Főleg a bútoroknál nem érdemes. Sokkal praktikusabb megoldás, ha egyszerűbb, modern designú bútorokat választunk és inkább ezeket dobjuk fel kiegészítőkkel. Itt sem szabad azonban túlzásba esni. Ha többféle mintát szeretsz, azzal sincs baj de kettőnél többet semmiképp ne kombináljunk. A legjobb megoldás, ha a különböző mintákhoz vásárolunk különböző szetteket és azokat cserélgetjük, évszaknak vagy ünnepeknek vagy bármi más eseménynek megfelelően.

hirdetes

Túl kevés a kiegészítő

Ugyanúgy, ahogy könnyen túlzásba eshetünk a mintákkal, ugyanolyan könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy túl kevés dekorációt, vagy kiegészítőt teszünk a lakásba. Gondoljunk csak bele, hogy akár csak pár díszpárna, vagy illatgyertya is milyen kellemes hangulatot ad az otthonunkban. Nyilván ebbe a hibába a pénz hiánya végett is beleeshetünk, de ebben az esetben is érdemes legalább apróságokkal feldobni a fészkünket. Már nagyon sokféle youtube videó is van arról, hogyan készíthetsz magadnak, saját kezűleg, olcsón dekorációt vagy kiegészítőket. Érdemes gondolni az újra hasznosításra, hiszen egy régi bútort is könnyen átfesthetünk, vagy egy már kifogyott pólóból is lehet párnahuzat. Mindezek mellett érdemes figyelni a vásárokat, különböző akciókat, hiszen ezekben a helyzetekben is találhatunk nagyon jó bútorokat, kiegészítőket az otthonunkba.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gerevich Aladár

Gerevich Aladár: 1 hétszeres olimpia bajnokunk van, akit Gerevich Aladárnak hívnak. Gerevich... Tovább

Maros

Maros: A nagy magyarországi folyók egyike. Maros folyó Közép-Európában, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek