hirdetes

Gyakori hibák, amelyekbe könnyedén beleeshetsz lakásod berendezése során

S.N.
Hibák a lakberendezés során

Rossz helyre tesszük a kiegészítőket

Egy festményt vagy egy apróbb szobrot is nem azért veszünk a lakásba, még akkor sem, ha éppen csak egy leértékelt olcsó darab, hogy eldugjuk. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a képeket túl magasra teszik, nem pedig az ideális szemmagasságba. Előfordulhat, hogy kedvenc kiegészítőinket is a polcok legvégében helyezzük el. Az sem megfelelő viszont, ha legdrágább dolgainkat olyan helyre tesszük, ahol a leggyakrabban járkálunk, eszünk stb… és ezáltal azoknak sokkal könnyedebben eshet bajuk. A bútorok pakolásánál is érdemes ezekre odafigyelni, hiszen egyes pakolási típusokkal túl zsúfolt hatást, más elrendezéssel pedig, túl hiányos hatást kelthetünk.

Nem megfelelő színválasztás

Nem is feltétlen a színekkel, de természetesen azokkal is túlzásba lehet esni elég egyszerűen. De itt inkább arra gondolunk, hogy lehet, hogy imádod a fehér bútorokat, azonban ha imádsz házibulit rendezni, vagy te is folyton  a kanapén eszel, amikor éppen nincsenek vendégeid, akkor nem biztos, hogy ez lesz számodra a megfelelő. Persze a legtöbb folt kijön, de a folyamatos tisztítás is árthat az anyagnak, meg is fakulhat, nem beszélve arról, hogy mennyi időt vesz igénybe. A sötétebb hatású bútorok is bőven beleférnek a modern lakberendezés kereteibe, azonban nagyon jól kell válogatnunk ezekhez a kiegészítőket, hogy mindenképp összhangban legyen és tökéletes legyen a végső összhatás.

hirdetes

Túlzott tematika

Sokan elkövetik azt a bakit is, hogy kedvenc filmjük vagy sorozatuk alapján rendezik be a lakást. Ez abban az esetben nem akkora gond, ha már vagy 20 éve rajongsz valamiért megállíthatatlanul. De mivel mindig kijön valami újdonság, amit hamar megkedvelhetsz nem biztos, hogy érdemes még tematikus tapétát is feltetetni, vagy akár megjeleníteni az otthonunkban a Roxfortot. Érdemesebb inkább egy-két kiegészítő formájában megjeleníteni imádatunk tárgyát, mivel azt a későbbiekben akár könnyedén le is tudjuk cserélni.

hirdetes

Csak a te vagy a ti véleményetek számítson

Nagyon nehéz, főleg ha anyós vagy saját szülő besegít a finanszírozásba vagy a bútor/kiegészítő vásárlásba. Ha te kéred ki a véleményüket nyilván más, de ha az nem is egyezik akkor se hagyd magad befolyásolni minden esetben, hiszen te/ti fogtok abban a lakásban élni, tehát nektek kell berendeznetek a saját ízlésetek szerint.


Reméljük, hogy hasznos tippeket tudtunk adni a számodra is. Olyanokat amelyek segítenek abban, hogy lakásod berendezése után az összhatás tökéletes legyen a számodra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szüreti mulatságok

Szüreti mulatságok: az őszi néphagyomány csúcsa. Anno ez a szokás a hazánk fővárosában... Tovább

Ady Endre

Ady Endre: teljes nevén diósadi Ady András Endre a huszadik század egyik legjelentősebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek