notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Éld át a nyári élményt otthon! Egyszerű lángos receptek otthonra!

hirdetes

Egyszerű lángos receptek otthonra

vd

Nincs olyan magyar ember, legyen az felnőtt vagy gyerek, akiben ne ébresztene nosztalgikus hangulatot, vagy ne imádná a lángost. Borzasztó egyszerű étel, mégis ez a nyár legnagyobb slágere. Megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon te magad is.

A legfinomabb lángos receptek

Közeledik a szezon, íme a legjobb lángos receptek otthonra, hogy ne kelljen a Balatonig utazni az élményért!

Lángos, ahogy a mama csinálja

Hozzávalók:

60 dkg liszt
3 evőkanálnyi olaj
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl víz
2 dl tej
2 csapott evőkanálnyi cukor

Elkészítés:


A tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan felfut. A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, majd a felfutott keveréket és az olajat. Kezdd el összegyúrni, és adagold hozzá folyamatosan a vizet. 
Ha már kellőképp lágy - könnyen formálható, laza - tésztát kaptál, ami nem ragad hozzá a tál falához, akkor ne adj hozzá többet. Fedd le a masszát egy viszonylag vékony konyharuhával, és tedd félre kelni körülbelül 40 percre. 


Ha ez letelt, formálj a tésztából gombócokat - 10-15 darabot, annak függvényében, hogy kisebb vagy nagyobb lángosokat szeretnél majd. A titok az, hogy a tálcát egy nagyon leheletnyit érdemes bevizezni, mivel így nem ragad majd annyira hozzá a tészta. Újabb fél óráig hagyd őket kelni. Miután ez is letelt, forrósíts olajat, annyit, hogy bőven ellepje a lángost egy nagyobb serpenyőben, és süsd ki a tésztát. 

hirdetes


Még egy hasznos tipp, érdemes egy kicsit a kezünket is benedvesíteni, miközben kinyújtjuk a lángos gombócokat, mivel így az olaj sem lesz koszos a tésztától.
 

A legfinomabb lángos receptek

Folytatjuk a klasszikussal és még egy különlegességgel!

Töltött lángos recept


Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
1 tk só
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
5 ek napraforgó olaj
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


1 dl cukros, langyos tejben elkeverjük az élesztőt.
A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajjal és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
Lyukacsos konyharuhával letakarva fél órát kelni hagyjuk. Egy mélyebb serpenyőben olajat forrósítunk a sütéshez
A tésztát kicsit kilapítjuk, kisebb darabokat vágunk vagy tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzkodjuk, hogy kb. 1 cm vastag körök vagy téglalapok legyenek.

hirdetes
A forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük lecsepegtetni.
Fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.

 

Töltött lángos recept

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
5 dl tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
trappista sajt
gépsonka (de akár párizsival is jó), vagy amivel megtöltenéd

Elkészítés: 


Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.

A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti méretre. Téglalappá nyújtom az egyes darabokat, és beleteszek 1-1 szelet sonkát és trappista sajtot. Becsomagolom, majd forró olajban frissen annyit sütök ki belőle, amennyi éppen elfogy.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
90 689
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 014 722

Szótár

Balatonboglári Gömbkilátó

Balatonboglári Gömbkilátó: A Gömbkilátó Balatonboglár jelképe. A körülbelül 60 méter... Tovább

Cipők a Duna parton

Cipők a Duna parton:  Csodás emlékmű a Duna pesti szakaszán, melyet évente sok tízezer... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar Retró