hirdetes

Kalandozás a Bükk lábánál: 3 hihetetlenül szép látnivaló Miskolc környékén

VN

Most jöjjek a kedvenc szövegemmel? Hogy Magyarország telis-tele van kincsekkel, olyan csodaszép helyekkel, amikről néha még a közelben lakók sem tudnak? Miskolcon, Miskolc környékén is nem napokat, hanem heteket, sőt hónapokat is el lehet nézelődni, annyi természeti, kulturális kincset rejtenek a térkép szegletei itt. Mutatunk is 3 hihetetlenül szép miskolci látnivalót, amit semmiképpen sem szabad kihagyni!

3 legszebb látnivaló Miskolc környékén

Látnivalók Miskolc környékén: Szeleta-barlang

A Szelete-barlang egy nagyon különleges hely, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa történetében fontos szerepet kapott. Eléggé felcsigáztunk már, hogy azt érezd, meg kell nézned? Várd ki a végét! A Szeleta-barlang, ami közvetlenül Miskolc mellett található, a Magyarországon végzett első barlangi ásatások egyik helye, és egyben Európa egyik legjelentősebb ősrégészeti lelőhelye. Az ősemberek és Kadic Ottokár tette népszerűvé a helyet. A geológus 1906-ban tett igy nagyszerű felfedezéseket: babérlevél alakú lándzsahegyeket talált a Szeleta-barlangban, amik tökéletes bizonyítékul szolgáltak arra, hogy hazánk területén is éltek ősemberek. A barlang csatornáit is be lehet járni a lámpáknak köszönhetően, kiérve a sziklák peremére hihetetlenül szép kilátás nyílik Lillafüred felé. Kihagyhatatlan látnivaló annak, aki Miskolc környékén jár!

hirdetes

Látnivalók Miskolc környékén: Hámori-tó

Ikonikus, és egyben kihagyhatatlan látnivaló Miskolc környékén a Hámori-tó, aminek főleg romantikus hangulatot kölcsönöz a mellette magasodó Palotaszálló. A mesterségesen kibővített tót csodás sétány veszi körül, aminek köszönhetően akár be is járhatjátok a tavat, és minden szögből megnézhetitek a csillogó vizet. De ha a séta helyett vízre szállnátok, akkor is van egy jó hírünk: lehet csónakázni, sőt még horgászni is. Tudtad, hogy a Hámori- tó a Garadna és Szinva-patak felduzzasztásával jött létre. Érdemes túrázni, kirándulni is Lillafüred környékén, mert csodaszép. 

hirdetes

Tudtad? 122 év után újra megnyitották a legendás Lillafüredi Zsófia kilátót?!

Látnivalók Miskolc környékén: Miskolctapolcai Barlangfürdő

Még egy nagyon különleges hely, ami nincsen mindensarkon: egy fürdő barlangokban. Miskolctapolcán nem ám hétköznapi strand várja a fürdőzni vágyókat, hanem egy egyedülálló természeti kincs. A barlang járatait nem mesterségesen hozták létre, hanem évezredek gondos természeti munkásságának eredménye: a föld alól fakadó meleg karsztvíz törte ki az utat. A barlangfürdőben már a levegő is gyógyító, de a víz is gyógyvíz. Igazi idilli környezet lehet lubickolni, ne hagyjátok ki!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Takarító cég Budapest

Megbízható, gyors és alapos takarító cég Budapesten? A számos referenciával rendelkező... Tovább

Északi-Középhegység

Északi-Középhegység: Magyarország észak-keleti tájegysége. Része a Börzsöny, a Cserhát,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!