hirdetes

Légy egy napra turista saját hazádban: íme a legszebb látnivalók a Budai Várnegyedben, amelyeket mindenképp meg kell nézned idén!

vcs

A Világörökség részét képező Budai Várnegyed nem csupán a turisták, hanem magyar lakosok számára is méltán népszerű úti cél. Az itt található épületek hangulata egyszerűen magával ragadja látogatóit, az épületek nyújtotta kilátás pedig megbabonázza az arra járókat. A látványosságok listája szinte kimeríthetetlen, így segítünk kicsit: összegyűjtöttük azokat a helyeket, amelyeket egy nap alatt meglátogathatsz!

Budai Várnegyed látványosság

Halászbástya

A Budai Várnegyed részét képező, Budapest legforgalmasabb idegenforgalmi látványosságai között helyet foglaló Halászbástya a róla nyíló kilátásnak köszönhetően közkedvelt műemlék. Sokan nem tudják róla, hogy az egyik legjelentősebb idegenforgalmi látványosságunk kőtornyai a hét magyar fővezért hivatottak ábrázolni.

Nevének eredete is sokak számára rejtély lehet, a várfalnak ezen részét a középkorban a halászok céhe védte, így neve innen eredeztethető.

Mátyás-templom

A Budai Várnegyedben, a Szentháromság téren található műemlék templom a Budai Vár egyik fő ékessége. A tekintélyt parancsoló épület falait mintha csipkével díszítették volna, valamint két uralkodói pár – Ferenc József és Erzsébet, valamint IV. Károly és felesége Zita – megkoronázásának is helyszínt adott.

hirdetes

A hét haranggal büszkélkedő templom felújítási munkálatai 2015-ben fejeződtek be véglegesen, a hat éves felújító munkának köszönhetően a háború sújtotta összes kárt sikerült felszámolni.

hirdetes

Pest-Buda Hotel és Vendéglő

Ha megéheztél a kirándulás során és megpihennél, a Pest-Buda Vendéglő tökéletes helyszínt biztosít erre – a Mátyás-templomtól csupán néhány méterre. Legyen szó reggeliről, ebédről, vagy vacsoráról, ezen a harmonikus, nyugalmas helyen mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló fogásokat a nap 24 órájában. Mind a Vendéglő, mind a Hotel csodálatos történelmi múltra tekint vissza: az 1600-as évek közepétől üzemel a Budai Várnegyedben, így az egyik legrégebbi intézményként várja itt a látogatókat.

Gasztronómiáját vizsgálva elmondhatjuk, hogy éppúgy tökéletes választás a magyar ízeket előnyben részesítők számára, mint az országunk tradicionális ételeire vágyó külföldi látogatókéra. „Egyszerű” magyar ételekkel várják vendégeiket, amelyek a nagymama magyar konyhájának ízvilágát elevenítik fel letisztultan, a legjobb alapanyagok felhasználásával.

Jó időben ráadásul a Mátyás-templom lábánál lévő teraszra is kiülhettek, így a látványosságokat az étkezés idejére sem kell mellőznötök! Ha ellátogatnál az étterembe, kattints ide a részletekért: étterem a Budai Várban.

A következő oldalon még több látványosságot mutatunk be!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Gulács

Gulács: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Gulács közülük az egyik. A Balaton-felvidék... Tovább

Dobos torta

Dobos torta:Egyértelműen a leghíresebb magyar desszert. Története 1885-ben kezdődött, amikor... Tovább

Tovább a lexikonra