hirdetes

Légy egy napra turista saját hazádban: íme a legszebb látnivalók a Budai Várnegyedben, amelyeket mindenképp meg kell nézned idén!

vcs
Budai Várnegyed látványosság

Budai Vár

Természetesen a lista nem lenne teljes, ha nem említenénk magát a Budai Várat, illetve az oda vezető Budavári Siklót – amely elsődleges célpontja a budai turizmusnak.

A Szent György téren található Budai Vár a XIII. századtól királyok lakóhelyéül szolgált. Ebből a korszakból számos dolog maradt fenn, köztük a falak és néhány épület. Hauszmann Alajos és Ybl Miklós tervei alapján a XIX. században átalakított műemlék jelenleg kulturális intézményként szolgál, mely olyan kulturális is gasztronómiai eseményeknek ad helyet, mint a Budavári Borfesztivál, vagy a szintén népszerű Budavári Pálinkafesztivál.

hirdetes

A vár ad otthont továbbá az Országos Széchényi Könyvtárnak, a Budapesti Történelmi Múzeumnak, illetve a Magyar Nemzeti Galériának is.

hirdetes

Budavári Sikló   

A Budavári Sikló a Budai Vár megközelítésének fő eszköze, arra az esetre, ha nem vágyunk a lépcsőzésre és még különlegesebbé szeretnénk tenni az itt töltött időt.

A Budavári Siklóról - vagy ahogyan régen nevezték Budai Hegypályáról - nyíló kilátás lélegzetelállító élménnyel ajándékozza meg minden kedves utasát. Romantikus kikapcsolódáshoz feltétlenül ajánlott jegyet váltani erre a különleges, összesen 95 métert bejáró vasútra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Aggteleki karszt

Aggteleki karszt: Világörökségi részünk. Az Aggteleki-karszt Magyarország legészakibb... Tovább

Tovább a lexikonra