hirdetes

Kihagyhatatlan látnivalók Erdélyben

P.B.

Ha az egykori Magyarország területeire gondolunk, akkor elsők között juthat eszünkbe Erdély. A Romániában található térség 16 megyét foglal magában és vadregényes táj csábítja az érdeklődőket. Rengeteg kulturális és természeti kincset tekinthetünk meg látogatásunk során, melyből hoztam egy párat, hátha felkelti az érdeklődéseteket. 
 

Erdély látnivalóinak felfedezése

Tordai sóbánya 

Erdély egyik legérdekesebb látványossága a Tordán található sóbánya. Ezen a területen fekszik Erdély 13 millió éves sókészlete, melyet már a rómaiak elkezdtek kitermelni. Az 1200 méter vastag sóréteget 1932-ig bányászták, majd a második világháború alatt menedékként hasznosították a bánya területét. A háború végével a járatokban sajtot érleltek.

Napjainkban a bánya gyógyhelyként és turisztikai központként működik. A levegő magas só és páratartalma miatt a légúti betegségekkel és allergiával küzdőknek nyújthat segítséget. Emellett találunk golfpályát, amfiteátrumot és egy kisebb templomot is.

Marosvásárhely 

Marosvásárhely az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok számára, ebben a városban találhatunk kulturális és természeti programokat is. A Kultúrpalotát és a Közigazgatási Palotát nem érdemes kihagyni.

hirdetes

Erdély legjellemzőbb állata, amely mindig eszünkbe jut róla nem más, mint a medve. Marosvásárhely közelében medveleseket alakítottak ki, ahonnan biztonságosan megcsodálhatjuk természetes élőhelyeiken ezeket a ragadozó állatokat.

Vajdahunyadi vár

Az egész Európában híres Vajdahunyadi várat ne hagyjuk ki a látogatásunk során. A várba egy hosszú fahídon tudunk bejutni, a látványa pedig a filmekben előforduló várakéhoz hasonlít. Hunyadi János családja építtette elődjét, majd Bethlen Gábor átalakíttatta. Egyedülállóságát Mikszáth Kálmán is megemlítette, aki a ”várak királya” jelzővel illette. A vár mára múzeumként és műemlékként funkcionál, amely várja az érdeklődőket.

hirdetes

Drakula kastély

A kastély Törcsváron található, Brassótól mintegy 30 kilométerre. A várat a helyi polgárok építették még az 1300-as évek végén és azóta is teljesen épen megmaradt az utókornak. Drakula gróf legendája miatt lett híres.

A Halloween közeledtével nagyon sokan látogatják a várat, még a nyugati országokból is elutaznak ide. A hiedelemmel ellentétben Vlad Ţepeş vajda nem élt itt és még nem is birtokolta, csak egyszer megszállt a kastélyban. A véreskezű gróf kedvenc időtöltései közé tartozott a karóba húzás és ezért ragasztották rá a nevet. 


Ha érdekelnek a további látnivalók is, akkor lapozz a következő oldalra!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kalocsai hímzés

Kalocsai hímzés: A kalocsai hímzés elnevezés Kalocsa városában és környékén készült... Tovább

Tihanyi-félsziget

Tihanyi-félsziget: Az egyik leghíresebb része az országnak, mert ez annyira a Balaton része,... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!