hirdetes

Kihagyhatatlan látnivalók Erdélyben

P.B.
Erdély látnivalóinak felfedezése

Madarasi-Hargita 

A Madarasi-Hargita Székelyföld leglátogatottabb hegycsúcsa, melynek legmagasabban fekvő pontja 1801 méter magasan van. A turisták körében egy kedvelt kirándulóhely, mivel könnyedén fel lehet jutni a csúcsra. Téli szezonban az üdülő és kirándulóközpont átváltozik síközponttá, ahol 4,5 kilométernyi havas sípályát használhatunk. Az év minden időszakában megfigyelhetjük a táj érdekes és egyedülálló világát, hiszen rengeteg állatfajjal és növénnyel találkozhatunk.

Korondi ajándékok

Aki szereti gyűjteni a kis csecsebecséket vagy szuveníreket hazavinni a családnak, annak egy felejthetetlen élményt nyújt végig menni a főúton. Akár egésznapos programot is tervezhetünk ide, mivel minden használati eszközt kézzel készítenek az itt élők, ez a legfőbb bevételi forrásuk. Egész Európában Korondot tartják a fazekasság központjának.

hirdetes

Transzfogarasi út

Ezt a világszerte híres utat Nicolae Ceaușescu uralkodása alatt építtette egy katonai szállítmányozási útnak, melynek készítése során állítólag 40 katona vesztette életét. A 90 kilométeres úton található 5 alagút, 578 híd és viadukt. A festői tájat azonban csak nyáron csodálhatjuk, mivel lavinaveszély miatt hóviszonyoktól függően lezárják.

A rengeteg S-kanyarnak köszönhetően csupán 40km/óra az átlagsebesség az úton, gyorsabban nem éri meg menni, mivel nem sok szalagkorlát került kialakításra. A motorosok körében nagy népszerűségnek örvend, olykor nagy csoportokkal találkozhatunk, akik együtt teszik meg a túrát, sőt nem ritka, hogy többször is visszatérnek oda.

hirdetes


Természetesen ezeken a helyeken kívül még rengeteg látnivalót tartogat az ország. Szép tájakért és programokért nem feltétlen szükséges repülőre ülnünk és távoli országokba utaznunk, hiszen egy életre szóló élményt nyújthat ez az ország. Sokaknak kint élnek a rokonaik, így ők minden nyáron kiutaznak, illetve a nyelv sem jelent problémát, a legtöbb ember beszél magyarul. 

Képek forrása: pixabay.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hímnusz

Hímnusz: A magyar nép „balladája”, a legszebb magyar mű. A Hymnus, a' Magyar... Tovább

December

December sokak kedvence, a karácsonyi ünnepkör kiteljesedésének időszaka, az év utolsó... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!