notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lecsó


Lecsó

 

Lecsó: az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb szezonális ételünknek számít.A paprikás lecsó hagymából, paradicsomból, paprikából áll, de van aki tesz még bele kolbászt és tojást is. Tápláló és egészséges étel a többi magyar étellel összehasonlítva. Különösen könnyű elkészíteni, de elképesztően gazdag ízekben.


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
A magyar konyha párját ritkító

32 étel, melyekért csodálnak minket Amerikában

Hozzászoktunk már, hogy minket magyarokat a világon egy kicsit különcnek tartanak. Furcsa a nyelvünk, érdekesek a szokásaink és akkor még nem is szóltunk a gasztronómiánkról.

A tökéletes nokedli elkészítése 5 lépésben

A tökéletes nokedli elkészítése 5 egyszerű lépésben: nagymamám nokedli receptje

Egyszerű, de nagyszerű köretnek számít a nokedli, amit már nagyanyáink is imádtak, éppen egyszerűségé, és nagyszerűsége, na meg olcsó előállítása miatt. Bár nagyon...

Ismerkedjünk meg Tokajjal

Ismerjük meg közelebbről Tokajt

A magyar borok világhíressé váltak az évtizedek során, ebben pedig nagy szerepe van Tokajnak is! Ebben a cikkünkben elkalauzolunk titeket Magyarország egyik legszebb vidékére,...

Hagyományos pierogi recept lengyelországból

Lengyel barátaink nemzeti étele: az utánozhatatlan pierogi (RECEPT)

Első ránézésre fényes tészta, első kóstolásra viszont íncsiklandó, laktató finomság. Igen, a tradicionális lengyel pierogiról beszélek, amit egyszer mindenkinek meg kell...

Nápolyi készítése házilag 5 egyszerű lépésben

Gyerekkorunk nagy kedvence: retro házi nápolyi recept, ami jobb mint a bolti

Gyerekkorunkban ezzel tömtük a fejünket időnk nagy részében, kimérve lehetett kapni szinte minden sarki boltban, különböző ízekben. Ha látok ilyen kimérős nápolyit még a mai...

ínycsiklandó epres túrógombóc recept, jobb mint az eredeti

Kedvenc túrógombócunk egy kicsit új köntösben: ínycsiklandó epres túrógombóc recept!

Itt az eperszezon végre! Ilyenkor nálunk minden az eperről szól, minden étkezés alkalmával valamilyen formában előkerül az eper, megpróbáljuk valahogyan minden ételbe...

Hagyományos eperlekvár recept

Isteni eperlekvár recept, és bónuszba 5 tanács nagymamámtól a lekvárfőzéshez

Hurrá, itt az eperszezon újra, ami egyet jelent azzal, hogy indulhat a nagy lekvárbefőzés! Te sem tudod, hogy is kezdj hozzá, ez lesz az első alkalom, vagy próbálkoztál már, csak...

Élesztő felhasználásának 6 módja

Mit kezdjek a kimaradt élesztővel? Az élesztő 5+1 felhasználási módja

Most, hogy mindenki betárazott élesztőből, de sokan nem tudták felhasználni akkora mennyiségben, mint amekkora mennyiségben beszerezték, ideje, hogy elkezdjünk azon gondolkodni,...

Megmutatom a tökéletes fasírt receptjét

Íme, a tökéletes fasírt receptje! – Az egész család imádja, amióta így készítem!

Biztos vagyok abban, hogy szinte mindenki ismeri a fasírtot! Abban már annyira nem vagyok biztos, hogy mindenki szereti is…Most viszont megosztok veletek egy olyan receptet, amit...

Sajtos kifli recept, ami napokig puha marad!

Puha, napokig friss sajtos kifli recept házilag!

A koronavírus és az otthonlét következtében rengetegen kezdték el otthon, házilag elkészíteni a különböző pékárukat. Én is így bukkantam rá jobbnál-jobb receptekre! Rá...

A magyarok nagy kedvence, így készül a linzer

Az omlós, isteni finom linzertészta titka

Nagyon sokan írtatok nekünk üzenetet az utóbbi hetekben, azt kérdeztétek, mit csináltok rosszul, és mit kéne tennetek ahhoz, hogy omlós, roppanós, de nem kemény linzertésztát...

Bográcsozás érdekességek

A legjellegzetesebb magyar gasztronómiai hagyomány: a bográcsozás

Ha van valami, ami képes a magyarokat télen és nyáron is a szabadba csalogatni, akkor az a legjellegzetesebb hazai szokásunk: a bográcsozás. A bográcsozás nem csak...