hirdetes

A világ valaha élt 9 legintelligensebb embere, köztük egy magyarral!

Sz.F.

Mégis léteznek IQ toplisták: több cikket összevetve bemutatjuk a valaha mért legmagasabb IQ pontszámmal rendelkező embereket.  Már csak azért is, mert van egy magyar, aki okosságban – pontosabban IQ pontszámban – megelőzi Stephen Hawkingot!

Újabb büszkeség! - A valaha élt 9 legintelligensebb ember, köztük egy magyarral!

1. Kim Ung-Yong 210-es IQ-val él, három évesen négy nyelven olvasott, nyolc évnyi munka után, 16 évesen hagyta ott a NASA-t, s mielőtt 1990-ben a Guinness Rekordok Könyve visszavonta a világ legmagasabb IQ-ja címet, addig ő vezette a listát.

2. Christopher Langan 195-210 közé tett IQ-jával tartja a második helyet. A legokosabb amerikai emberként tartják számon, négyévesen olvasott,  a gimnáziumban már önmagát képezte emelt matematikából, fizikából, filozófiából, valamint latin és a görög nyelvből. Mindennek tetejébe allítólag 100 %-os SAT vizsgát tett úgy, hogy átaludta annak egy részét.

 

3. Rick Rosner 192-es IQ-ját 2000-ben az amerikai Legyen Ön is Milliomos játékban mutatta meg, azóta is televíziós, író és pszeudo-híresség.

hirdetes

A következő oldalon folytatom! 

Forrás

Újabb büszkeség! - A valaha élt 9 legintelligensebb ember, köztük egy magyarral!

4. Philip Emeagwali mérnök, matematikus és geológus  190-es IQ-val él, és tanít különböző egyetemeken.

5. Garry Kasparov mérhető IQ-ja 190 körül mozog, a Bakuban született férfit a világ leghíresebb sakkozói között tartják számon.

6. Sir Andrew John Wiles az Amerikai Egyesült Államokban élő angol matematikus, aki a 358 évig nyitva álló Nagy Fermat-tétel bizonyításával lett híres. 1993-ban publikálta először a megoldást, ám az hibás volt, ezután  két évre bezárkózott a házába, és 1995-ben a hibátlan bizonyítással tért vissza az emberek közé.

 

Forrás

Újabb büszkeség! - A valaha élt 9 legintelligensebb ember, köztük egy magyarral!

7. Polgár Judit 170-es intelligenciahányadosával bír, nem mellesleg ő a sakktörténet legjobb női sakkozója, aki a női világranglistát 1989 óta megszakítás nélkül vezeti. Juditot és két nővérét apjuk képezte kiskoruktól fogva.

hirdetes

8. Paul Allen amerikai informatikus volt Bill Gates-szel együtt a Microsoft alapítója. Nemcsak 170-es az IQ-ja, de 2000-től 2006-ig egyike volt a világ tíz leggazdagabb emberének.

9. Stephen Hawking 160-as IQ-ja csak a lista végére volt elég, a vezető angol elméleti fizikus azon kevés tudósok közé tartozik akik részei lettek a populáris kultúrának is.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kárpáti György

Kárpáti György: Kárpáti György a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai... Tovább

Az első magyar televíziós adás

Az első magyar televíziós adás: A magyar televíziózás története 1954. január 20-án... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország