hirdetes

Tavaszindító márciusi programok országszerte – Fesztiválok, parádé, nemzeti ünnep, disznótoros és minden mi szem szájnak ingere!

ZH

Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a legjobb programok is, így most összegyűjtöttük a legjobb tavasz programokat, hogy a lehető legjobban indíthassuk a tavaszt.

tavaszindító programok

2023 legjobb programok márciusra

1.    Miskolci Kocsonyafesztivál 2023


Ismét megrendezésre kerül március 3-5. között hazánk egyik legnagyobb téli, szabadtéri, kulturális és gasztrofesztiválja, a Miskolci Kocsonyafesztivál. Legutoljára a vírus miatt 2020-ban volt megrendezve a több mint két évtizedes múltra visszatekintő nagyszabású program, ami kétszeres díjazott lett a Turizmus Trend „Iránytű” kommunikációs versenyén. A háromnapos fesztiválon rengeteg ingyenes koncert is lesz, gazdag étel- és italkínálat, folyamatos programok és vásári forgatag vár! A fellépők között lesz Horváth Tamás, Tomy Montana, Szecsei, a Margaret Island, Krisz Rudi, Dj Atti és Dr. Alban is!

2.    Nyírségi Disznótoros Fesztivál és Böllérveseny

2023. március 4-én hamisítatlan falusi disznóvágás részesei lehetünk a Sóstói Múzeumfaluban, amit már ötödik alkalommal szerveznek meg, a böllér verseny pedig már 24. éve kerül megrendezésre. Hagymás vér, hurka, kolbász, tepertő, megannyi disznós finomság, és persze jó hangulat vár azokra, akik ellátogatnak a skanzenbe.

hirdetes

3.    Egri Pálinka Fesztivál 2023

Tizedik alkalommal rendezik meg a Pálinka Fesztivált Egerben 2023. március 10-11-én. Jó pálinkát inni maga a gasztronómiai élvezet – erről mindenki megbizonyosodhat, aki március 10-én és 11-én ellátogat az egri Agria Park Díszkertjébe, ahol az ország legkiválóbb pálinkaházai kínálják a lehető legjobb főzeteket a 10. Pálinka Fesztiválon. A pálinkák mellett a borok is képviseltetik magukat, s természetesen ételekből sem lesz hiány. A hangulatról mindkét nap neves fellépők és szuper koncertek gondoskodnak.

4.    Kecskeméti tavaszi fesztivál

2023. március 10-25. között 1986 óta már harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Tavaszi Fesztivált rengeteg kulturális programmal. Az összművészeti rendezvénysorozat a hagyományokra építve mutatja fel a helyi művészeti és kulturális értékeket, valamint elhozza a legnívósabb programokat a közönség számára. Koncertek, előadások, iparművészeti vásár, kültéri látványosságok, kiállítások várják az érdeklődőket.

hirdetes

5.    Tavaszi zsongás a komáromi Monostori Erődben

Erődtúra, rockopera, fegyver -és ágyúbemutató várja az érdeklődőket március 11-12.-én a Tavaszi Zsongáson a Monostori Erődben Komáromban. Az erődtúra után egy rockoperát láthatunk, majd egy 1848/49-es fegyver – és ágyúbemutatót.

 


Kattints a következő oldalra a további márciusi programokért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hagyomány

Hagyomány: azokat az elődök örökségéből átvett cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket... Tovább

Sziklakórház Múzeum Atombunker

Sziklakórház Múzeum Atombunker: A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás