hirdetes

Legjobb tippek fogyáshoz, hosszú távra!

Silkó Noémi, ZH

Legjobb tippek fogyáshoz, hosszútávra!

 

Napjainkban már nagyon sok féle technika létezik a fogyókúrához. Azonban az emberek többsége legalább egyszer szembe néz azzal a problémával, hogy hiába fogy gyorsan és látványosan a rossz technika miatt, mégis hamar visszaszedik a leadott kilókat, sőt valaki még többet is szed fel. Ezek azért vannak, mert a gyorsaságot tartjuk szem előtt, nem pedig a várt eredményt. Íme pár tipp a teljesen sikeres, hosszú távú, tartós fogyáshoz.

Legjobb tippek fogyáshoz, hosszú távra!

Fejben dől el!

Nagyon fontos, hogy először is tisztázd magadban, hogy mit is szeretnél elérni pontosan mi a kívánt eredmény. Érdemes tervet készíteni, ahol előre megtervezzük a mérföldköveket. Az sem probléma, ha útközben néha-néha eltérünk ezektől, a lényeg, hogy legyen ami által motiválhatjuk magunkat, egy alap, amihez igyekzzünk tartani magunkat. Akármennyit is szeretnénk fogyni, azt azért érdemes tudni, hogy ez ilyenkor a legtöbb esetben teljes életmódváltással jár és bizony hosszú távon. Hiszen, mint azt már említettük is, ha csak addig tartod a jó, egészséges, sportos életmódot ameddig le nem adod a kívánt mennyiséget, akkor azután sokkal könnyebben visszaszaladhatnak rád a kilók újból. Ebben az esetben sokszor érdemes konzultálni egy dietetikussal, akivel személyre szabott étrendet tudtok készíteni. Emellett pedig nem árt felfogadni egy személyi edzőt is, egy szintén személyre szabott edzésterv elkészítéséhez.

hirdetes

Diétázni nem elég. Sportolj sokat!


Amíg el nem érjük az álomsúlyunkat érdemes aktívabb, pörgősebb, zsírégető edzéseket választani. Ilyenkor például a futás az egyik legjobb és legegyszerűbb módszer. De nagyon oda kell figyelni, hogy tényleg legalább heti három alkalommal sportoljunk 1-1 órát. Egyébként ez nem csak a fogyásnak segít, de az egészségünkre is nagyon jó hatással lesz, kevésbé leszünk fáradékonyak, lusták, tényleg sokkal energikusabbak leszünk. Ha találunk egy olyan sportformát, ami nagyon megtetszik, akkor érdemes a kemény diéta után is heti rendszerességgel folytatni. De  ez lehet akár egy relaxációs jóga óra is, ami segít ellazulni, kikapcsolódni a mindennapok után. De itt is beleeshetünk abba a hibába, hogy az a sport fajta is megszokottá válik, ezért néha nem árt kipróbálni vagy mást is csinálni. Mert lehet, hogy a jóga például nagyon beválik, akkor ne is hagyjuk abba, csak mondjuk két-három hetente végezzünk egyszer-kétszer valami olyan edzést, ami jobban égeti a zsírt. Meg aztán ki tudja, elég sok új sport jön létre mostanság és lehet, hogy még az is ugyanúgy megtetszik.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hagyomány

Hagyomány: azokat az elődök örökségéből átvett cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket... Tovább

Hízott libából előállított termékek

Hungarikum. Magyarországon a hízott lúdárutermelés – kulturális és gasztronómiai... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport