hirdetes

Végleg vége az OKJ-képzéseknek – Ezek a legjobban fizető szakmák

ZH
Ezek a szakmák fizetnek a legjobban

Melyik szakmát érdemes kitanulni?


A 2022-es Szakmajegyzékben összesen 176 különböző szakma közül válogathat az, aki azon gondolkodik, hogy kibővíteni tudását, csak hogy lássuk a különbséget itt megemlíteném, hogy korábban az OKJ-s rendszerben több mint 700 szakma volt felsorakoztatva. De vajon ezek közül melyik szakmát éri meg leginkább kitanulni? Az átlagkereseteket tekintve most összevetjük, hogy milyen szakmai tudással járhatunk jól a közel jövőben, azaz hogy melyik a legértékesebb szakma. A KSH, azaz a Központi Statisztikai Hivatal létrehozott egy TOP20-as listát a legjobban fizető szakmákról Magyarországon. Ha 2022-es Szakmajegyzéket vesszük figyelembe akkor azonban más jólfizető szakmákra bukkanhatunk.

hirdetes


A tavalyi évben köztudott, hogy az egészségügyben dolgozók bérét emelték meg leginkább a koronavírus-járvány következtében, ugyanis hatalmas veszélynek voltak, vannak kitéve napról-napra. Az adatbázisból kiderül, hogy 2021-ben átlagosan bruttó 484 529 forintot keresett havonta egy általános egészségügyi asszisztens, ami a szakmajegyzékben is megtalálható képzés, és két év alatt lehet elvégezni.


Nem csak a tavalyi adatokból válik nyilvánvalóvá, hogy a villamosipari technikusok, vagy elektronikai technikusok micsoda hihetetlen pénzeket keresnek. Átlagosan a havi fizetésük 510 555 forint volt tavaly. Ez egy szintén két év alatt elvégezhető szakma, de számos jólfizető szakma van még a jegyzékben. Ilyen például az élelmiszer-, italgyártó gépkezelő, aki 401 057forintot visz haza egy hónapban, vagy a gépésztechnikus, aki 526 630 forintot keres, a gyógyszergyártó gépkezelő az 521 465 forintjával, valamint a hegesztők is jól keresnek, ők 376 871 forintot vihetnek haza havonta átlagosan.  A fegyveres szervek középfokú képesítést igénylő szakmáiban körülbelül bruttó 522 580 forintot lehet keresni, laboratóriumi asszisztensként 522 453 forintot, és környezetvédelmi technikusként 414 656 forintot.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyilkos-tó

Gyilkos-tó: Erdély egyik fő látványossága, melyhez ezernyi legenda csatolható. A Gyilkos-tó... Tovább

Hungarikumok

Hungarikumok: azokat a dolgokat, tárgyakat, használati és élvezeti cikkeket szoktuk ezzel a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország