hirdetes

Több mint 2000 vesztették életüket bennük idén, ezek voltak 2020 legnagyobb természeti katasztrófái

VN
2020 legnagyobb katasztrófái

#6: India, Banglades- szélvihar

Indiának sajnos kijárt idén a „jóból”, a fentebb említett heves zivatarral, és villámlásokkal járó viharok mellett, trópusi szélvihar is sújtotta a térséget. Május 16 és 21 között 128 halálos áldozatot követelt ez a természeti katasztrófa Indiában és Bangladesben.

#7: Japán- földcsuszamlás

„Tucatnyian eltűntek Japán déli részén szombaton a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, sokan a háztetőkön várták a mentőket. A Kjúsú szigeten fekvő Kumamoto és Kagosima prefektúrában szombatra virradóra több mint 75 ezer embert kellett kimenekíteni otthonából az éjszakai heves esőzések miatt. A megáradt folyó elárasztott egy nyugdíjasotthont, az intézmény 14 lakójára már úgy találtak rá, hogy leállt a szívük és nem lélegeztek. Az otthon három másik lakója kihűléstől szenvedett - közölte újságírókkal Kabasima Ikuo, Kumamoto kormányzója. Az otthon további kilenc lakójának nyoma veszett.”- olvasható a hvg cikkjében. A Japánt sújtó áradás és földcsuszamlás következtében 68-an vesztették életüket július 4 és 10 között.

hirdetes

#8: Kína- árvíz

Kínában kirobbant a koronavírus járvány, ezt mindenki tudja, de azt már kevesebben, hogy csak 2020-ban 21 nagy árvíz volt, amik összesen 219 halálos áldozatot követeltek.

#9: Egyesült Államok- erdő-, és bozóttűz

Volt már szó az USA-t érintő természeti csapásról, és ausztrál erdőtűzről is a listán. Sajnos az USA-t nemcsak szélviharok sújtották, és erdőtűz sem csak Ausztráliába volt. 31-en vesztették életüket az amerikai erdő- és bozóttüzekben 2020 augusztusa és októbere között.

hirdetes

#10: Vietnam- földcsuszamlás

„Legalább 22 katona tűnt el egy vasárnap hajnalban bekövetkezett földcsuszamlásban a közép-vietnami Quang Tri tartomány egyik laktanyájában.” Ezzel a főcímmel jöttek le a hírek idén októberben. Sajnos az a teljes igazság, hogy 2020 október 1-11-ig, trópusi vihar és földcsuszamlás következtében 160-an haltak meg Vietnamban.

#11: Törökország, Görögország

Október végén sújtotta földrengés s térséget, amiről talán többen is hallottak, vélhetőleg a földrajzi közelség miatt nagyobb nyilvánosságot kapott. 119 ember életét követelte.

#12: Közép-Amerikai-hurrikán

A természeti csapások Közép-Amerikát sem kímélték, novemberben pusztított itt hurrikán, több mint 40-en vesztették életüket. 

     

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vitrai Tamás

Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész. A magyar... Tovább

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: a Keszthelyi-hegység keleti oldalán találjuk a fokozottan védett... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld