hirdetes

Több mint 2000 vesztették életüket bennük idén, ezek voltak 2020 legnagyobb természeti katasztrófái

VN

Miközben az egész év a koronavírus járványról szólt, minden nap arra keltünk, hogy hallgatjuk a híreket, amik arról szólnak, hogy mennyien estek a vírus áldozatául nap, mint nap, nem szabad elmennünk más történések mellett sem. Annak ellenére, hogy minden a koronavírusról szólt, és a többi történésről alig esett szó, sajnos sok természeti katasztrófa sújtotta 2020-at is. Össze is gyűjtöttük a 12 legnagyobbat.

2020 legnagyobb katasztrófái

#1: Afganisztán, India, Pakisztán- lavinák

A január 6-13-ig tartó időszakban közel 200-an vesztették életüket a lavinák, földcsuszamlások és zord időjárások következtében a térségben. Ez volt 2020 első nagyobb természeti katasztrófája, ami annak ellenére nem kapott nagy nyilvánosságot a hazai médiában, hogy ekkor még a koronavírusról sem sokat beszéltünk, hiszen még nem jutott el kontinensünkre, jobban mondva nem tudtok, hogy eljutott, ugyanis egy friss kutatás bizonyított, hogy a vírus már tavaly is Európában volt. 

#2: Ausztrália- erdő-, és bozóttűz

Az év elején pusztító ausztrál erdő-, és bozóttüzekről feltehetően többen hallottunk. Ez e természeti csapás nagy nyilvánosságot kapott, olyannyira, hogy még önkénteseket is toboroztak a kontinensre. Az ausztrál tüzek februárban pusztítottak, és több mint 480 emberéletet követeltek, belegondolni is rossz, hogy micsoda veszteséget okoztak emellett az állat-, és növényvilágban.

hirdetes

#3: Egyesült Államok- szélvihar

A természeti csapások az Amerikai Egyesült Államokat sem kímélték. Kiszolgáltatott helyzete miatt a part menti régiók nagy mértékben ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Idén is sok ilyenre láthattunk példát, több mint ezer szélvihar sújtotta az USA-t, amiben 78-an haltak meg.

hirdetes

#4: India- heves viharok, villámlás

2020-ban nagyon sokan vesztették életüket Indiában természeti csapások miatt, éppen abban az időszakban, amikor tényleg minden csak a koronavírusról szólt, így nem véletlen, hogy így utólag is csak nagyon nagy keresés árán lehet erről bármilyen információt felkutatni. Március és június között több, mint 400-an vesztették életüket heves viharokbakban, és villámcsapások miatt. Többségében a szabadban tartózkodó földművesek, illetve hajléktalanok estek áldozatul a heves viharoknak.

#5: Kenya- földcsuszamlás

Több mint 250-en haltak meg Kelet-Afrikában az áradások, sárlavinák, földcsuszamlások következtében 2020-ban április és május hónapokban. Kenyában volt a legrosszabb a helyzet, ahol többek között 2 iskolát, egy egész piacot, és egy rendőrőrsöt is elsodort a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék. 
 

Sajnos a lista itt nem ér véget, természeti katasztrófákból kijárt az év többi részében is, a következő oldlaon mutatjuk, is ezeket!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Márton nap

Márton nap - November 11.: Német nyelvterületről vált ismertté és ma már sok helyen... Tovább

Korondi kerámiák

Korondi kerámiák: Székelyudvarhelytől 26 km-re, a Korond-patak völgyében található Korond... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld