hirdetes

Tökéletes őszi úti célok: A 7 legszebb európai erdő, amiket vonattal is meglátogathatsz

VN

Van valami eredendően békés, és egyben megmagyarázhatatlanul izgalmas abban, amikor az ember egy hatalmas, javarészt érintetlen erdőben sétálgathat. Talán az egyedüllét érzete teszi, talán az, hogy bizonyos értelemben visszatérhetünk evolúciós gyökereinkhez, de egy erdőben tett séta garantáltan emlékezetes élmény maradhat a túrázók számára. Ha valahol, akkor Európában nincs hiány a hatalmas, gyönyörű erdőkből, amelyek nagy része akár vonattal is megközelíthető. Ha egy életre szóló kalandra vágysz, akkor íme néhány kontinensünk legszebb erdőcsodái közül – a határon túl!

7 legszebb európai erdő, amiket vonattal is meglátogathatsz

Fekete-erdő – Németország

A Fekete-erdő talán a leghíresebb egész Közép-Európában, méghozzá nem véletlenül. Ez a gyönyörű, hegyvidéki terület mindent felsorakoztat, amire egy mesebeli erdőnek szüksége van: magas hegycsúcsokat, sűrű, örökzöld erdőket, és az ezek között megbúvó, csendes falvakat. Itt készültek a világ első kakukkos órái is, még az 1700-as években, és sok falu a mai napig is megőrizte a régmúlt hangulatát. A tündérmesébe illő légkör tökéletes azok számára, akik szeretnének elmenekülni a világ rohanása elől.

Ha vonattal szeretnéd meglátogatni, akkor a legegyszerűbb, ha a Fekete-erdő vonalat választod, amely Offenburg és Konstanz városai között húzódik meg. Az út során a vidék számos látványos táját megcsodálhatod, és több megállónál is leszállhatsz, ha szeretnél egy területet közelebbről is megvizsgálni.

hirdetes

Vad-tagja – Finnország

Finnország nem csupán az ezer tó földje, hanem az erdős területeké is. Nehéz lenne csupán egyet választani közülük, most azonban mégis a Vad-tajga mellett tennénk le voksunkat. Ez a Finnország északkeleti vidékén található terület tele van kultúrával és régi hagyományokkal, és persze a természet szerelmeseinek is felejthetetlen élményeket kínál nyáron és télen is.

A Helsinkiből induló vasútvonal Kuopio városán keresztül csatlakozik egy járathoz, amin egészen Kajaani-ig kell tovább zakatolni. A pontos útvonaltól függően az út 5-7 órát is igénybe vehet.


Białowieża-erdő – Lengyelország

Lengyelország nagy részét szinte érintetlen erdők fedik, és a Białowieża azon ősrégi erdő egyik maradványa, amely egykor a Kelet-európai-síkvidéken terült el. Habár az ország sajnos már egy ideje pusztítja a terület erdőit, még mindig akadnak olyan foltok, amelyek érintetlen állapotukban csodálhatók meg. A szerencsésebbek a vadon élő európai bölényeket is megpillanthatják (remélhetőleg biztos távolságból).

hirdetes

Az erdőhöz legközelebb eső vasútállomás Hajnówka városában található. Ide Varsóból egy siedlcei csatlakozáson keresztül lehet elvonatozni, és az út nagyjából 4,5 órát vesz igénybe.
 

Lapozz, mert mutatunk még csodálatos, vonattal megközelíthető erdőket Európában! A legjobbak még tényleg hátra vannak, csodaszép vízesések, varázslatos kék erdő, és mesés állatvilág vár, ha lapozol!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tojásfestés technikák

Tojásfestés technikák: Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást.... Tovább

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!