hirdetes

Tökéletes őszi úti célok: A 7 legszebb európai erdő, amiket vonattal is meglátogathatsz

VN
7 legszebb európai erdő, amiket vonattal is meglátogathatsz

Hallerbos-erdő – Belgium

A Hallerbos-erdő, vagy „Kék-erdő” tökéletes azok számára, akik egy hosszú túrára vágynak egy igazán mesébe illő környezetben. Az erdő az április közepén nyíló angol kékcsengőkről kapta a nevét, amelyek virágzásukkal kék szőnyeget borítanak a fák közé. Azonban még ha nem is a virágzás idején látogatsz el ide, az erdőben élő óriás mamutfenyők is garantáltan lenyűgöznek majd.

Brüsszelből mindössze negyedóra alatt át lehet vonatozni Halle-ba, ahonnan a 114-es számú TEC busszal lehet elgurulni egészen az erdő bejáratáig.

Plitvicei-tavak – Horvátország

Ha a legszebb európai erdőkről van szó, akkor muszáj megemlítenünk a szomszédos Horvátországot, és az ott található Plitvicei-tavakat is. Habár ez a terület első sorban a gyönyörű tavakról és vízesésekről híres, nem szabad megfeledkeznünk az ezeket magukba ölelő erdőről sem, ami, vízesések ide vagy oda, méltán szerepel listánkon.

hirdetes
Budapestről közvetlen vonattal átutazhatunk Zágrábba, ahol naponta több busz is indul a parkhoz. A buszozás 2 órát vesz igénybe.

Szász-Svájc Nemzeti Park – Németország

Megtévesztő neve ellenére a Szász-Svájc Nemzeti Park valójában Németországban található. Ez a hatalmas természetes terület egész pontosan Csehország és Németország határán fekszik, és ez az ország egyetlen sziklás nemzeti parkja is egyben. Na persze, listánkra csodálatos erdői miatt került fel, amelyeket számos túrázó előszeretettel látogat.

hirdetes

A terület továbbá gazdag múlttal is rendelkezik – itt van például Königstein vára, amit érdemes meglátogatni.
Drezda városából az S-Bahn vonatokkal lehet eljutni a park közelébe.

Triglav Nemzeti Park – Szlovénia

A szomszédos Szlovénia az egyik legerdősebb európai ország, habár e területek nagy része nem közelíthető meg vonattal. A terület bejárataként szolgáló Bohinji-tóig azonban könnyedén el lehet zakatolni, és igazából már maga a tó is megér egy utazást erre a vidékre. Ha azonban szeretnél tovább menni, a környező vidék temérdek hegyes-völgyes erdőt kínál, amik csak arra várnak, hogy felfedezd őket!

Jesenice települése az első célpont, ha vonattal szeretnél elutazni a Triglav Nemzeti Parkba. Innen három óránként indulnak vonatok Bohinjska Bistricába, ahol egy buszra felpattanva juthatsz el végül a tóhoz és az erdőkhöz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar kutyák

Magyar kutyák: alapvetően 9 tisztán magyar kutyafajtát ismernek el világszerte: Drótszőrű... Tovább

Teller Ede

Teller Ede: az egyik, ha nem a leghíresebb magyar fizikusnak számít. Teller Ede életének... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!