hirdetes

Pest megye legszebb falucskái - Tavaszi kiránduló sorozat 5. rész

ZH
Frissítve: 2024.03.13
Frissítette: ZH

Tavaszi kiránduló sorozatunk következő részében olyan kis idilli falucskákat szeretnék bemutatni Nektek, ahova érdemes ellátogatni, ha már elegetek a van a nagy város zajából és keveset utaznátok egy kis idilli vidéki hangulatért. Budapest környékén karnyújtásnyira találhatunk olyan idilli falukat, ahol megtestesül a vidéki életérzés, tarts velem és ismerd meg őket!

Kirándulás Pest környékén

Vidéki életérzés


Sokszor előfordul, hogy a nagy város zaját már elviselhetetlennek tartjuk és ilyenkor sokkal inkább vágyunk egy nyugodt környezetre, ahol békés körülmények között pihenhetünk. A fővárostól szinte karnyújtásnyira vannak olyan vidéki élet hangulatát idéző faluk, amelyek kifejezetten alkalmasak lehetnek arra a célra, ha egy kicsit kiszakadnál a nagyvárosi sürgésből forgásból. A következő 5 Pest megyei falucskát azoknak ajánlom, akik idilli vidéki hangulatban töltenének el egy-két napot a fővárostól nem messze!

1.    Monori pincefalu


Magyarország bővelkedik a boros pincékben, azonban nem kell Tokajig utaznunk, ha borospincéket szeretnénk látni! Monor mindössze 25 kilométerre található Budapesttől, amit másnéven az „ezer pince városa”-ként ismerhetünk. A pincefalu az Alföld és a Monor-Irsai dombság találkozásánál fekszik. A hely az évek alatt híressé vált a romantikus, löszbe mélyített borospincéiről és présházairól, amelyek hűen tükrözik a vidéki hangulatot. A pincefalu elkülönül a szőlőterületektől és mintegy 960 pincét és présházat találhatunk a területen. A közelben lehetőségünk van egy szőlészeti és borászati tanösvényen is végig járni, ami tökéletes bepillantást nyújt a pincefalu kialakulásának történetébe.

hirdetes

2.    Szigetmonostor


A Szentendrei-sziget ölelésében található ez a bájos falucska, amelyet a Duna nyugati oldaláról Szentendre és keleti oldaláról Göd veszi körbe. Mindössze 40 percre található Budapesttől, azonban olyan érzésünk lehet, ha ellátogatunk a faluba, mintha egy időutazáson vennénk részt. A település a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét képezi, ahol a romantikus parasztházak között sétálva, idilli hangulatban tölthetjük el időnket. A történelem viharaitól megmenekülő falucska megmaradt olyan ékszerdoboznak, ahova mindig szívesen látogat el az ember!

hirdetes
 

Lapozz a következő oldalra, ha kíváncsi vagy hol tudsz még elvonulni a főváros zajától a fővároshoz közel!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Kettős népszavazás

Kettős népszavazás: 2004. december 5-én került sor arra az ügydöntő népszavazásra,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!