hirdetes

Pest megye legszebb falucskái - Tavaszi kiránduló sorozat 5. rész

ZH
Frissítve: 2024.03.13
Frissítette: ZH
Kirándulás Pest környékén

3.    Zebegény


Igen nagy népszerűségnek örvend mostanában a Dunakanyar gyöngyszemeként ismert Zebegény. Hírnevét méltán kiérdemelte a bájos, kanyargós macska utcácskáival és a tündéri házaival, amelyek igazán romantikus vidéki hangulatot képviselnek. A Dunakanyar, a friss levegő, a kilátás kárpótol itt bennünket mindenért, amit a fővárosban kell elviselnünk. A rendezett kis porták és színes ablakok mögött igen vendégszerető falusiakat találunk, akik mindig szívélyesen fogadják az arra járókat. A környéken bőven akad látni való a természetben, így mindenképp látogassunk el Zebegénybe, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk!

4.    Töki Pincefalu

hirdetes


A Gerecse és a Budai-hegység által közrefogott Zsámbéki-medencében található a Töki pincefalu, amely az egymás után sorakozó borospincéiről és présházairól híres. Elbűvölő látványban lehet részünk a környéket járva, ugyanis a több mint 100 éves, egyedi épületek a színes kis ajtóikkal és a kovácsoltvas díszítésekkel igazán hívogató kis porták. A pincefalunak minden korban meg volt a maga funkcionalitása, például a törökök idején a falu védelmet nyújtott a környékbelli lakók számára. Amennyiben erre járunk ne hagyjuk ki a Nyakas pincészetet és egy finom töki pompos társaságában kortyolgassunk egy finom bort!

hirdetes

5.    Ócsa öregfaluja


A fővárostól csupán fél órára elhelyezkedő Ócsába érkezve a régi korok hangulata fog visszaköszönni, ha megkeressük az öregfalu részt. Az Ócsai Tájház portaegyüttes a nádfedeles kis parasztházakkal és a XIII. századi premontrei bazilika épületével kialakított öregfalu mindenképp megér egy szép napos délutáni sétát, ha kiszakadnátok a város zajából. A tájház és a műemléktemplom mellett bőven akad még látnivaló Ócsán és környékén! Amennyiben erre jártok, ne hagyjátok ki az Öreghegyi pincesort, amely pincéi közt sétálva szinte visszarepültök az időben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balczó András

Balczó András: Magyarországnak 20 „darab” 3-szoros olimpiai bajnoka van, Balczó... Tovább

Füzéri várhegy

Füzéri várhegy: a Zempléni-hegységben épült a 18. században a meredek úton... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!