hirdetes

Magyarország legjobb kilátóhelyei: Összegyűjtöttük a 10 legszebb kilátót Magyarországon

VN

Magyarország telis-tele van szebbnél szebb helyekkel, és ezeket a szebbnél szebb helyeket a legjobb kilátókból megcsodálni. Éppen ezért össze is szedtük Magyarország 10 legszebb kilátóját, ahonnan tényleg páratlan panoráma nyílik a látogatók elé!

Legszebb magyar kilátók

#1 Magyarorzág legszebb kilátói: Tévétorony-kilátó

Kezdjük is rögtön Magyarország legmagasabb pontján, a Kéketetőn található Tévétorony-kilátóval a felsorolást. A nem éppen impozáns 176 méter magas épület a Mátra emblematikus építménye. Ide felmegy az ember, és jogosan gondolja azt, hogy “nahát ez a világ teteje”, bár ugyan az állítás nem teljesen igaz, ennyi ferdítés azt hiszem belefér. Egyébként az év minden napján csodálatos kilátás nyílik innen a Mátrára télen, nyáron, esőben, napsütésben, tényleg páratlan!

#2 Magyarorzág legszebb kilátói: Gömbkilátó

Egy igazi különlegesség a szeretett Balatonunk partján, ami csodálatos panorámával ajándékozza meg az arra járókat. a Balatonbogláron található Xantus János Gömbkilátó a Balaton szintje fölött 60 méter magas álló Várdombon található. Az alumíniumból épült kilátó valóban igazi látványosság, melyet 1958-ban még a brüsszeli világkiállításon is bemutattak.

hirdetes

#3 Magyarorzág legszebb kilátói: Vajda Péter kilátó

Ne is menjünk nagyon messze a Balatontól, hiszen annyira szeretjük, ezt a páratlan szépségű, és hangulatú vidéket! Te tudtad, hogy a Bakony legmagasabb pontján, a Kőris-hegyen 709 méter magasan áll egy kilátó? Ráadásul az Országos Kéktúra útvonalán fekszik, és szép időben látni lehet a Kisalföldet, a Balatont és a Balaton-felvidéket, az Alpokalját és még a Vértest is? Kihagyhatatlan!

hirdetes

#4 Magyarorzág legszebb kilátói: Erzsébet-kilátó

A Budai hegységben található Erzsébet-kilátó minden kétséget kizáróan a fővárosiak egyik kedvenc kiránduló helye. A János hegyen található torony triász időszaki édesvízi mészkőből és homokkőből épült, legfelső terasza 23,5 méter magasan van. Nagyszerű kilátás nyílik innen a nyüzsgő fővárosra télen-nyáron, nappal és éjjel is!

#5 Magyarorzág legszebb kilátói: Csergezán Pál-kilátó

Maradunk a Budai-hegységben, annak is a legmagasabb pontjára kalauzolunk, azaz 559 méter magas Nagy-Kopaszonra, ahol is az egyedi formájával már önmagában is különleges látványt nyújtó Csergezán Pál-kilátó áll. Mindössze 18 méteres magassas az építmény, mégis páratlan panoráma tárul innen az utazókra, akiknek mindössze 100 lépcsőt kell megmászniuk a csúcsig. Tiszta időben a Mátrától a Pilisen és a Zsámbéki-medencén át egészen a Velencei-hegységig ellátni.

Magyarország legszebb kilátóinak listája a következő oldalon folytatódik! Lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bánki Donát

Bánki Donát: Bánki Donát magyar gépészmérnök, feltaláló és egyetemi tanár. Korának... Tovább

Golyóstoll

Golyóstoll: az egyik legismertebb magyar találmány A golyóstoll a modern íróeszközök egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!