hirdetes

Magyarország legjobb kilátóhelyei: Összegyűjtöttük a 10 legszebb kilátót Magyarországon

VN
Legszebb magyar kilátók

#6 Magyarorzág legszebb kilátói: Dobogókő

Kalandozzunk kicsit a csodaszép Visegrádi-hegységben is, és ha már ott vagyunk látogassuk meg a Dobogókői kilátót! Egy híján 700 méter magasan helyezkedik el, és majdnem 180 fokban be lehet látni a környéket, ami azért valljuk be nem túl rossz, sőt! Könnyű megközelíteni, de egy kis sorban állásra azért lehet számítani, de teljesen megéri!

#7 Magyarorzág legszebb kilátói: Prédikálószék

Maradjunk még egy kicsit a Visegrádi-hegységben, és csodáljuk meg a varázslatos Dunakanyar panorámáját a Prédikálószéki mindösszesen 12 méter magas fa szerkezetű kilátóból! Igen nem egy tévétorony magasságú, mégis az egész Dunakanyar belátható belőle!

hirdetes

#8 Magyarorzág legszebb kilátói: Írott-kői kilátó

Két ország határán helyezkedik el ez a 883 méter magasra épült kilátó. Nézd meg te is fentről, hogy milyen is az, amikor Ausztria és Magyarország találkozik, less rá az egykori vasfüggöny nyomvonalára, és csodáld meg a Kőszegi-hegység élővilágát!

#9 Magyarorzág legszebb kilátói: Pécsi tévétorony

Fedezzük fel a Mecseket is a magasból! Mit szóltok például a 535 méter magas Misina csúcsán áll a 197 méter magas pécsi tévétoronyhoz, ami egyébként az ország legmagasabb épülete is? Hogy mi mindent lehet látni egy ilyen magas épületből? Hát először is ugye Pécs városát, a Baranyai-dombságot, na meg a Villányi-hegységet, de tiszta időben még akár a Badacsony is!

hirdetes

#10 Magyarorzág legszebb kilátói: Galya-kilátó

És ahogyan azt kell a végére hagytuk a legjobbat! A Galya-kilátó a Galya-tető egyik csúcsán, a 955 méter magas Péter hegyesén áll. És ami a legjobb az egészben, ami a valódi különlegessége, hogy tetőterasza 360°-os panorámát biztos. Sőt a kilátó két legfelső emeletén bivakszállásokat alakítottak ki, melyek az ország legmagasabban fekvő szálláshelyei. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Bajor Imre

Bajor Imre: Bajor Imre magyar színész, humorista. 1957 március 9-én született Budapesten.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!