hirdetes

5 legszebb kisvasút útvonal, ami csodás erdőkön vezet a legszebb őszi kirándulóhelyekre

VN

Milyen jobb programot tudtok elképzelni, mint családostól kisvasutazni a csodaszép, őszi színekben pompázó erdőben, hazánk egyik legszebb helyszínén? Amíg ti megpróbáljátok a lehetetlent, és választ kerestek erre a kérdésre, addig megmutatom nektek, hogy merre induljatok, ha az őszi kisvasutazásra teszitek le mégis a voksot! Jöjjenek a legszebb őszi kirándulóhelyek, amik kisvasúttal is megközelíthetőek!

5 legszebb kisvasút útvonal Magyarországon

A legszebb kisvasút útvonalak Magyarországon: Lillafüredi kisvasút

Őszintén meg kell mondanom, hogy ez az útvonal a személyes kedvencem, ezért igazán nem tehetem meg, hogy nem a lillafüredi kisvasúttal indítom a listát! Hogy mennyit ültem én ezen a kisvasúton kiskoromban, apáék imádták Lillafüred szépségét csodálni, mi meg imádtunk kisvasúttal odáig elrobogni! A kisvasút csodás hegyi szakaszon robog végig, ahol fel lehet fedezni a klasszikusnak mondható erdei szépségeket, nemcsak a hegyoldalt bámulhatják a gyerkőcök, hanem élvezhetik a völgyhidakon, alagutakon átívelő vasúti pálya varázsát. Nekem örök emlék marad, az ovis koromban történő vasutazás. A nagyoknak előny, hogy számos kiréndulóhely is könnyen megközelíthet a kisvasút állomásától, nemcsak a Hámori-tó, és a Garanda-völgy, hanem a csodás vízesések, és az ősember barlang is, amiket szintén nem lehet elfelejteni. A menetrendet ITT, az árakat pedig ITT találhatjátok!  

hirdetes


A legszebb kisvasút útvonalak Magyarországon: Szilvásváradi kisvasút

Szintén csodaszép vidéken utazhattok a szilvásváradi kisvasúttal, ami a lillafüredi vonalhoz hasonlóan hatalmas élményt nyújt épp annyira gyerekként, mint felnőtt fejjel. Ez a vonal a Bükk legvarázslatosabb helyéhez, a Szalajkavölgybe szállítja az utasait, az út egészen a szilvásváradi lovaspályától a Fátyol-vízesésig tart, miközben nagyon szép erdőségeken halad át. A menetrendet és a díjszabást is megtaláljátok ezen az oldalon! Ősszel kisvasutazni ilyen szép helyeken? Minden pénzt megér! 

hirdetes
 

Lapozzatok, mert csodaszép vidékekre, ismeretlen őszi erdőkbe invitálunk titeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aratóünnep

Aratóünnep: nyári népszokás, mely manapság szinte teljes egészében kihalt. Ez a napot ott... Tovább

Fafaragás

Fafaragás: Az építészetben is nagy jelentősége van a díszítő jellegű fafaragásnak, igazi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Utazás