hirdetes

5 legszebb kisvasút útvonal, ami csodás erdőkön vezet a legszebb őszi kirándulóhelyekre

VN
5 legszebb kisvasút útvonal Magyarországon

A legszebb kisvasút útvonalak Magyarországon: Királyréti kisvasút

A varázslatos Dunakanyar minden évszakban kihagyhatatlan. Hazánk egyik leglélegzetelállítóbb helyének varázsa a természet csodaszép alkotásának erejében rejlik, de külön bónuszpontként tartom számon azt is, hogy nagyon közel van a fővárostól (de pont annyira messze, hogy a város zajának egy rezzenése se jusson el ide). A Dunakanyar vonattal fél óra alatt elérhető a fővárosból, a királyréti kisvasúthoz Kismaroson kell leszállni! Fontos: ez a kisvasút a börzsöny legszebb részein visz végig, de november 1. és március 31. között nem közlekedik minden nap, csak hétvégén és ünnepnapokon! Itt van a pontos menetrend, itt pedig az erdei kisvasút díjszabása! A kisvasúton kerékpárt is lehet szállítani, ez talán fontos infó lehet, mert a kisvasútnak van összeköttetése a Dunakanyar bicikliútjával! 

hirdetes


A legszebb kisvasút útvonalak Magyarországon: Márianosztrai kisvasút

A Dunakanyar annyira szép, hogy nem szabad csak egyszer kirándulni itt ősszel, minimum 3-4-szer kell, vagy több napot maradni. Sok-sok szép hely van itt. A Duna kanyarulatát nemcsak a dombok magaslatai, hanem az őszi színek, és a ködös hangulat is elvarázsolja. Ha már a szeretett Dunakanyarunkban vagyunk, akkor ne hagyjuk ki a márianosztrai kisvasutat sem, ami szintén csodaszép helyen kalauzol végig bennünket! Ne hagyjátok ki Márianosztra legszebb látnivalóit, a Dunakanyar legkülönlegesebb kálváriáját se! A vonat Szobról indul, a menetrendet itt érhetitek el!  

hirdetes


A legszebb kisvasút útvonalak Magyarországon: Gemenc

Bejárnátok ősszel a Duna-Dráva Nemzeti Parkot? Nagyszerű, tegyétek meg kisvasúttal, nincs ennél nagyobb élmény! Tudtad, hogy a Gemenci erdő, amely Magyarország legnagyobb ártéri erdője, és vezet át rajta erdei kisvasútvonal? Ezt az útvonalat nem ismerik sokan, pedig nagyon élvezetes, és különleges helyen halad. Szekszárd külterületétől, a Bárányfoktól egészen a Pörbölyig halad, és csodás élővilágon vezet végig. A pontos menetrendet ITT, az árakat pedig ITT találhatjátok meg ehhez a csodás erdei kisvasúthoz!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Hortobágyi pásztormúzeum

Hortobágyi pásztormúzeum: 1785-ben szekérállást építettek a Csárda mekké, ebből... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Utazás