hirdetes

Ez Magyarország tíz legszebb városa

B. Á.

A hegyormokra épült történelmi értékű váraktól kezdve a vallási központokon át egészen a művészeti kincsekkel büszkélkedő városrészekig, Magyarország rengeteg értékkel büszkélkedik, amiket meglepő módon nem mindenki ismer. Íme, a tíz legszebb város itthon.

Szép magyar városok

Legszebb magyar város – Eger

Eger az oszmán és magyar kultúra ötvözeteként díszeleg a Bükk hegyes-dombos, erdős területén, nem messze pedig a Tokaji borvidék várja a világhírű borokra szomjazó vándorokat. A város a tízedik században jött létre István király jóvoltából, azóta pedig többek között a török, mongol és Habsburg birodalom erői is megfordultak itt. A városközpont igazi történelmi drágakő, ahol barokk építészeti remekek között kanyargó burkolatkővel kirakott utcákban egyszerűen élvezet elveszni. Az oszmánok keze nyoma is látható Eger városában, a helyi kastély falaitól nem messze. 

Legszebb magyar város – Kecskemét

Kecskemét a magyar szecesszió legremekebb alkotásainak otthona és az Art Nouveau-t képviselő Márkus Gézának köszönheti több látványosságát is. A város központi részén elhelyezkedő Szabadság téren található a színes freskókkal díszített Cifrapalota és a Tudomány és Technika Házaként ismert zsinagóga is. Ha egy kicsit távolabb merészkedünk a központtól, akkor hamarosan a pusztán találhatjuk magunkat, ahol elképesztő látvány tárulhat a szemeink elé. Ez a terület a szőlőkertek és kajszibarack farmok otthona.

hirdetes

Legszebb magyar város – Tihany

A Balaton fölé emelkedő, égbe szökő piros tetőkkel teleszórt Tihany kétségtelenül Magyarország nyugati részének egyik legvarázslatosabb települése. Ha páratlan elhelyezkedése nem lenne elég, az itt található 1000 éves apátság biztosan felkelti majd az utazók érdeklődését. Kevés olyan épület áll ma Magyarországon, aminek ilyen gazdag és tartalmas története lenne. A tihanyi hangulatot a nádfaleveles házak, a paprikapiacok és a híres helyi visszhang is biztosítják. Korábbi cikkünkben bemutattuk Tihany 10 csodáját, ha lemaradtál volna, kattints ide! 

hirdetes

Legszebb magyar város – Esztergom

Magyarország északi határán, a Duna mentén találjuk Esztergom városát, amelyet az ország legnagyobb templomának számító bazilika koronáz meg. A település évszázadokon keresztül a római katolicizmus központja volt az országban, és ez számos kiváló művészeti remekmű megalkotását eredményezte. Esztergomra (amely egy időben Magyarország fővárosaként működött) páratlan kilátás nyílik a Duna szemközti partján fekvő Párkányról, ami már Szlovákia részét képezi, és ahol szintén érdemes körülnézni, ha az ember ellátogat ide. A következő oldalon folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!