notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyar városok, melyek szemet gyönyörködtetőek

hirdetes

Ez Magyarország tíz legszebb városa

B. Á.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szép magyar városok

Legszebb magyar város – Vác

Vác gyakran elveszik Budapest árnyékában, ezért sajnos kevés hazánkba látogató utazó jut el ide, pedig viszonylag kis mérete ellenére elég látnivaló van itt, hogy felvehesse a versenyt a nagyobb városokkal. Vác központi része a Március 15 tér, ami csupán két utcányira fekszik a Duna partjától, és ahol megannyi történelmi kincset megőriztek az elmúlt korokból. A Habsburgok idejéből fennmaradt színes épületek, a római otthonok és a Fehérek temploma csupán néhány ezek közül.

 

Legszebb magyar város – Szeged

A nagy magyar puszta déli részén, a magyar-szerb-román határok találkozójától nem messze fekszik Szeged városa. Nincs olyan itt megforduló utazó, aki ne szeretne bele azonnal Magyarország negyedik legnagyobb városába, amit a híres helyi egyetem tesz még élettel telibbé. Az 1879-es árvíz idején még Ferenc József is felfigyelt Szegedre, és számos felújítást rendelt el a városban, amelyek eredményeit a mai napig fellelhetjük a Dóm tér környékén.

 

Legszebb magyar város – Gödöllő

Ha egy város van, ami képes megállítani a Budapestről vidékre utazókat útjuk során, az Gödöllő. Az itt található kastély – amely egykor Ferenc József otthonaként szolgált – kétségtelenül az osztrák befolyás egyik legékesebb emléke Magyarországon. A városban több helyen is fellelhetők a barokk jellegzetes motívumai, így ha bárkinek lehetősége adatik, az mindenképpen vesszen el egy kicsit Gödöllőn. A tekintélyes méretű Erzsébet parkban kialakított békés zöldövezeten egyszer muszáj végigsétálni. Aki egy kicsit messzebbre merészkedik, annak a közeli Máriabesnyőt ékesítő templom látványában lehet része.

hirdetes

 

Legszebb magyar város – Szentendre

Budapesttől nem is olyan messze találhatjuk meg Szentendre városát, ahol a kanyargó, kővel kirakott utcákat átjárja a művészet és mesterségek szelleme. Felsorolni is nehéz lenne az összes galériát és kézműves üzletet, amikkel itt találkozhat az ember. A város centrumát köves, árnyékos utcák alkotják, amelyek a Fő térre vezetik el a kalandos kedvű látogatókat. Ha a művészetek kedvelői elfáradnak a kortárs galériák tanulmányozása közben, betérhetnek a közeli kávézók egyikébe megvitatni kedvenc alkotásaikat.

hirdetes

 

Legszebb magyar város – Visegrád

Magyarország egyik legszebb vidékén, a Dunakanyar mellett fekszik Visegrád. A városhoz egy a páratlan elhelyezkedésű és kialakítású erődítmény (a fellegvár) tartozik, amit IV. Béla állíttatott fel a tatárjárás után, hogy megerősítse a térség védelmét. A későbbiekben az erődítményt tovább bővítették. Az épületkomplexum tele van magyar történelmi értékekkel, a kilátáshoz fogható pedig az egész országban nem található.

 

Legszebb magyar város – Hollókő

Hollókőt 1987-ben nyilvánította az UNESCO a világörökség részévé. Fehérre meszelt épületeivel, kőműves remekeivel és az azokat díszítő fonott kosaraival igazi időutazás ellátogatni erre az iparosodás kora előtti hangulatot idéző településre. Kevés ehhez fogható hely található Közép-Európa területén, de ha ez nem lenne elég, a környező hegyekre táruló kilátás mindenkit lenyűgöz majd.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
2 250
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 025 542
Közösség

Szótár

Magyar operett

Magyar operett: Az operettet a könnyed, fülbemászó stílus jellemzi, de operai igénnyel... Tovább

Komatálküldés

Komatálküldés: a húsvétot követő következő vasárnap,  fehérvasárnapon volt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 4

Átlagos értékelés: 4.3

Érdekességek