hirdetes

Egyre több iskola áll át az online oktatásra, szeptember 11-re emlékezünk és még sok érdekes hír a nagyvilágból!

S.N.

A világban mindig történik valami új izgalmas, vagy sajnos valami tragikusEzen a héten sem volt másképp. Cikkünkben pedig összegyűjtöttük számotokra a legfontosabb híreket a nagyvilágból!

Legújabb hírek!

Sorra zárnak be az iskolák, újra beindul az online oktatás!

A legtöbb gyerek a bezártság, a karantén után már alig várta, hogy visszatérhessen az iskolapadba, találkozhasson, játszhasson barátaival és, hogy újra találkozzanak kedvenc tanáraikkal, akikkel nap mint nap valami újat tanulhatnak. Szeptemberben normál módon el is indult az oktatás az iskolákban, azonban nem lehet még biztosan tudni, hogy ez pontosan meddig is fog tartani. Mivel napról napra egyre több koronavírusos fertőzöttet regisztrálnak, ezért szinte nem is volt váratlan fordulat, hogy egy hét iskola után, még az előírások betartása ellenére is bekerült a vírus több iskola falai közé. Az első hét után már 10 iskola váltott online távoktatásra, ugyanis az intézményen belül volt vagy voltak fertőzöttek. A kidolgozott protokoll szerint először csak 2-3 napra, hogy kiderüljön, hogy sikerült-e időben megfékezni a vírus terjedését. Ezen felül most már több, mint 60 intézményt figyelnek meg, mivel érkezett hír a koronavírus fertőzés gyanújáról.

hirdetes


Még mindig nő a fertőzöttek száma!

Sajnálatos módon még mindig csak egyre nő a regisztrált fertőzöttek száma. Ez köszönhető annak is, hogy újra kinyitottak az iskolák vagy akár annak, hogy statisztikák szerint sokan már nem veszik elég komolyan a járványhelyzetet. Egyre kevesebben hordják a maszkot és sajnos sokan kezdődő tünetekkel is elindulnak még az iskolába vagy munkahelyre. Ezen a héten a budapesti Kamaraerdei Idősek Otthonában 29  fertőzöttet találtak. Állítólag a vírust egy gyógytornász hozta be az intézménybe, de szerencsére e legtöbben enyhe tünetekkel vagy szinte tünetmentesen lábadoznak. Ezen felül pedig érdemes még mindig odafigyelni, hordani a maszkot, fertőtleníteni, hiszen könnyen lehetünk csak tünetmentes hordozók is, ami által veszélyeztethetjük mások vagy akár szeretteink életét. Arról nem is beszélve, hogy kimutatások alapján a vírus már nem csak az idősebb korosztályra veszélyes. A középkorúak korosztályából regisztrálták a legtöbb fertőzöttet az elmúlt időben, ami azt jelenti, hogy most már rájuk főként, de mindenki másra nagyon oda kell figyelnünk!

hirdetes

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum: Budapesten, az Országház épületével szemben található az V. kerületi... Tovább

Csokoládé Múzeum

 Budapest Árpádföldön található a múzeum. A sokak által csokoládé palotának nevezett... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek