hirdetes

Egyre több iskola áll át az online oktatásra, szeptember 11-re emlékezünk és még sok érdekes hír a nagyvilágból!

S.N.
Legújabb hírek!

Szeptember 11-re emlékezünk…

19 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én történt a világ legnagyobb és legbrutálisabb terrortámadása. Az Egyesült Államokban a megemlékezést az egyik, terroristák által elterelt gépnek lezuhanási helyén, Shanksville-ben tartották, ahol az Elnök ünnepélyes beszédet tartott. A világ mai napig gyásznapként tekint erre a napra, hiszen, ahogy már említettük a világ legborzasztóbb terrortámadása történt ezen a napon, amelynek rengeteg áldozata volt.


Nő a szigorítás a BKK járatain!

Egy korábbi felmérés alapján megállapították, hogy az emberek nagy része nem is hord, de ha hord is, akkor nem megfelelően maszkot vagy az arcát takaró kendőt vagy sálat. Ennek érdekében vezetett be a BKK szigorításokat a maszkviseléssel kapcsolatban. Hiszen hiába a maszk, ha nem viseljük rendesen, akkor könnyen megfertőzhetünk másokat is, ami ugye egy tömegközlekedési járművön nem nehéz, hiszen elkerülhetetlen, hogy megfogjuk egymást után a kapaszkodót vagy megnyomjuk a jelző gombot. Ezért is nagyon fontos a fertőtlenítés és a helyes maszkviselés. A szigorítások viszont jó irányba változtatták a helyzetet. Aki nem viseli a maszkot vagy sálat/kendőt azokat eltilthatják a tömegközlekedési járművekről és/vagy kötelesek a helyszínen 8000 forint pótdíjat is fizetniük.

hirdetes


Újra elindult az Álarcos énekes!

hirdetes

Az Rtl Klubbon az elmúlt héten újra indult az ország egyik kedvenc, rejtélyes sorozata, az álarcos énekes. A műsor első szériája is nagy sikert aratott, és külön jó, hogy mivel a versenyzők álarcot viselnek, ezért a műsor alatt, nincs sok esély a vírus terjedésére. A nézők pedig újra gyűjtögethetik otthonaikból a különböző nyomokat, hogy a zsűritagoknál is előbb deríthessék ki, hogy ki van a maszk mögött!


14 év után véget ér a Keeping Up With The Kardashians

A világ legnépszerűbb reality sorozata 14 év után véget ér. A hírt a család egyik leghíresebb tagja, Kim Kardashian jelentette be instagram oldalán. A sorozat már 2006 óta fut és nyilván nehéz döntés volt a család számára, de úgy érzik, hogy ez a korszak lezárult. A sorozat egyébként számos rekordot döntött meg az évek során, amit ezek után a sorozat készítőknek nagyon nehéz lesz felülmúlni. Azonban még nem kell aggódni, hiszen az utolsó évad majd csak 2021-ben érkezik, tehát a rajongók még egy ideig élvezhetik kedvenc sorozatuk legújabb részeit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hollókői vár

Hollókői vár: A hollókői vár a Cserhát hegyei között, az UNESCO által a Világörökség... Tovább

György-nap

György-nap (április 24.):Hazánkban  anno igencsak jelentős ünnepnek számított. György... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek