hirdetes

Kezdődnek a határzárok – Ez az ország már a külföldre utazást is megtiltotta

ZH

A koronavírus járvány következtében lezárta határait mind a beutazás, mind a kiutazó turizmus felé Kína. Újra bekövetkezhet a baj? Vajon nekünk is számítanunk kell a határzárra és az újabb korlátozásokra?

Lockdown

Szigorítják a kiutazást a járvány következtében


A járványra hivatkozva szigorítanak Kínában, de vajon mi lesz ennek a vége? A Kínai Bevándorlási Hivatal egy közleményt adott ki csütörtökön arról, hogy szigorítják az úti okmányok, például az útlevelek kiadását és a kiutazást is csak rendkívüli helyzetekben, valamint alapvető szükséges célokból, mint a munka, a tanulás, az üzleti ügyintézések vagy a tudományos kutatások, valamint az orvosi ügyek intézésének célja esetén engedélyezi a kormány a kiutazást. az országot elhagyni még azoknak van lehetősége, akik a járvány leküzdésének céljából vállalnak munkát, vagy önkéntes segítséget valamelyik másik országban, esetleg a katasztrófaelhárítási források szállításában vesznek részt.

hirdetes

Legszigorúbb korlátozások következnek


Az elmúlt évtizedek legszigorúbb kiutazási korlátozásának számít az előbb említett intézkedés, amit a helyi kormány a koronavírus járvány terjedésének megakadályozásával indokol, de az érvényes úti okmánnyal rendelkezőkre még nem szabtak ki külön korlátozást, így azt még nem tudni, hogy rájuk mi vonatkozik a kiutazással kapcsolatban.


Pekingben és Sanghajban kaotikus helyzeteket okoztak a lezárások, ugyanis az emberek mind megindultak és menekültek a lezárások elől. Sokak szerint az új intézkedéssel, ezt szeretnék kordában tartani.

hirdetes

Ázsiai utazási előrejelzések


Az ázsiai-csendes-óceáni térség fellendülése elmarad, mind Európától, mind Észak-Amerikától, amihez leginkább a legújabb kínai határzár jelentősen hozzájárul. A 2019-es adatokhoz képest csupán 67 százalék érintik a régióból induló külföldi utazások.
Más országokban egyébként egyre kedvezőbbek az utazási körülmények, és számos ország már törölte a beutazási korlátozásait és már a repülőkön és a repülőtereken sem kell maszkot viselni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Csodaszarvas

A Csodaszarvas: Az egyik leghíresebb magyar mese-legenda. Az Anjou-házból származó... Tovább

Margit híd

Margit híd: Budapest főhídjainak egyike. A budapesti Margit híd a Szent István körutat és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás