hirdetes

Hallottál már a Lösz-szurdik tanösvényekről? - Szekszárd titkos szurdikjai

ZH

Szekszárd egy varázslatos város a Duna és a Szekszárdi-hegység találkozásánál, ami a tökéletes hely a természet szerelmeseinek. Ha szereted a kirándulást és a természetjárást, akkor mindenképpen ajánljuk a Lösz-Szurdik tanösvények felfedezését. Ez a gyönyörű és kalandos út nemcsak a természet szépségét, hanem a város történelmét is bemutatja.

lösz-szurdik tanösvény Szekszárd

Szekszárdi Lösz-szurdik Tanösvények

A Lösz-Szurdik tanösvények nem csak a Mátra lábánál, hanem Szekszárd környékén is megtalálhatóak, ahol ugyanilyen érdekes geológiai formációk és lenyűgöző táj várja a természetkedvelőket. A tanösvények megismerése remek lehetőség a környék természeti kincseinek felfedezésére és élvezetére.

A Lösz-Szurdik tanösvény egy útvonalhálózat, amely több, mint 10 kilométer hosszú, és megismerteti a látogatókat a Szekszárdi-hegység különböző természeti jelenségeivel. A tanösvény több részből áll, és mindegyik más-más érdekességet mutat be. A Lösz-Szurdik tanösvények hihetetlen természeti szépségekkel rendelkeznek, mint például a sziklafalak, a barlangok, és a vadregényes erdők.

A tanösvények mentén a látogatók megcsodálhatják a lösz és szurdok által kialakított különleges formációkat, melyek évezredek alatt jöttek létre a természeti erők hatására. A Szekszárdi Lösz-Szurdik tanösvényeken az érintetlen természet, az erdők és patakok szépsége mellett a környék állat- és növényvilágát is felfedezhetjük.

hirdetes
hirdetes

Az útvonal Szekszárd belvárosában kezdődik, majd a Széchenyi parkon keresztül az erdőbe vezet. A tanösvény körülbelül 2,5 kilométer hosszú, és megközelítőleg 1,5-2 órás időtartamot vesz igénybe. Az útvonal során számos pihenőhely található, ahol a látogatók megpihenhetnek, élvezhetik a tájat és betekinthetnek a környék történelmébe is.

Lösz-szurdik tanösvények bejárása Szekszárdon

A legjobb, ha az első lépések a tanösvényen a Szurdokpálya kezdőpontjánál kezdődnek. Innen egy félórás séta vezet el a Szurdok-barlanghoz, amelynek különlegessége, hogy itt élővilág is található. Az út során gyönyörködni lehet a sziklafalak és az őserdei növények látványában.

A Lösz-Szurdik tanösvények további érdekességei közé tartozik a Pálfája-forrás, amely a Szekszárdi-hegység legnagyobb forrása. Itt frissíthetjük fel magunkat és feltöltődhetünk egy kis pihenő után. Az út során találkozhatunk továbbá az Orfűi-barlanggal, amely a hegynek a legmagasabb pontján található, és amely fantasztikus kilátást nyújt a környékre.

A Lösz-Szurdik tanösvények mellett a Szekszárdi-hegység számos másik érdekességgel is büszkélkedhet. Az egyik ilyen az Orfűi-tó, amely ideális hely a horgászatra és a vízi sportokra. A Szekszárdi-hegység központjában található Püspökszentlászló pedig a hegyvidéki turizmus központja, ahol számos kulturális és természeti látványosság várja a látogatókat.

A Lösz-Szurdik tanösvények felfedezése fantasztikus élmény kicsiknek és nagyoknak is egyaránt, érdemes egy családi kirándulást erre a helyre szervezni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Baradla-barlang

Baradla-barlang: Az ország leghíresebb barlangja. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt... Tovább

Etyek–Budai borvidék

Etyek–Budai borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. Az Etyek–Budai borvidék... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Szórakozás Utazás