hirdetes

Magyarok egyik kedvence volt a szalagos Magnó!

GE.

Az előző részben belátást kaphattál a magnó "életébe". A cikknek még nem volt vége, hoztam még sok-sok érdekességet a szalagos magnóról! Ezt ne hagyd ki, ha tetszett az előző rész!

Magnó

Érzékszervi vizsgálat másként

A magnók legnagyobb hibája a források hiánya, a méret és a rengeteg kopó alkatrész mellett. Manapság már ritkán adnak ki bármit is magnószalagon, így a magnó megléte luxus annak a néhány felbecsülhetetlen értékű felvételnek, amely még elérhető. És manapság már az is ritka, hogy egy klubelőadáson odamegyek a keverőpulthoz, és a magnómat az egyik kimenetre csatlakoztatom.

De még ezért is megéri. Ha van egy szép mikrofonom, talán bármelyik templom megengedi, hogy felvegyem a kórust az istentisztelet alatt. De ezek a lehetőségek távoliak. Legalábbis számomra. A magnók azonban olyan egyedi varázst adnak, amihez semmi más nem fogható.

Csak múzeumokban lesznek kiállítva, mint szenvedélyes gyűjtők értékes tárgyai. Felbecsülhetetlen értékű antikvitásként fogjuk kezelni őket, akárcsak én a magnót, amely lassan az enyém lesz.

Minimális erőfeszítés

A magnó legalábbis előadásnak számít, ha az analóg lemezjátszó használata rituálénak számít. liturgiának is. Míg a szalag feltekercselésének és a megfelelő sebesség kiválasztásának folyamata önmagában is élmény, az éteren keresztül utazó jel mégis egy másik bolygóról érkezik. Van egy jel, amely az éteren keresztül utazik, de nem erről a világról származik. Van egy jel, amely az éteren keresztül utazik, de nem ebből a világból származik.

hirdetes

Az AKAI koncertfelvétele valószínűleg a legjobb hangminőségű lesz. Ezeket az 1970-es évekbeli kalózkiadványokat elnyomták. Nem igazán jók - szárazak, kissé mosottak, furcsa középtartományokkal -, de az élmény kárpótol a hibákért.

Ha akkoriban progresszív voltál, akkor nagyágyúnak kellett lenned ezeken a koncerteken. hasonlóan a mai Rewindhez Progress, új zenék, és egy "felfogjuk, mi történik most a zenében" hozzáállás. Apám biztosan összefutott anyámmal az egyik ilyen előadáson, amikor mindketten nem fértek el, és ez lehetett az első közös tevékenységük.

hirdetes

És hallom a távolból a koncert tapsát. Ha ez nem élő történelem, akkor mi más lehetne? egy régi, elveszett kazettáról. El kellene készítenem egy DJ mixet a Trafóból még 1999-ből, hogy a saját meg nem született gyermekem is hallhassa, ha hűséges és hűséges akarok lenni. Szóval a világ teljesen megváltozott.

Nekem nem utolsósorban "játéknak" vagy látványelemnek kellenek, de nem fogok venni magamnak egy igazán komoly magnót, hogy megnézzem, milyenek és mennyi potenciál van bennük. Ezen kívül megpróbálom megállapítani, hogy milyen képességekkel rendelkezik ez a típus, és érdemes-e bármit is felvenni velük. Mindenesetre megpróbálom. Bárki, akinek hasonló tapasztalatai vannak, megoszthatja!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Védőnői szolgálat

Védőnői szolgálat: Egész Európa által irigyelt magyar rendszer, mely szintén megérett arra,... Tovább

Vajdahunyad Vára

Vajdahunyad Vára: A főváros legszebb vára. Erdélyben, Vajdahunyadon található a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!