Magyar húsvéti receptek

Magyar húsvéti receptek

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Húsvétkor mindig megtelnek az asztalok mindenféle hagyományos finomsággal. Az illatos sonkától kezdve a tojásokon keresztül az ízletesebbnél ízletesebb desszertekig, a húsvét nem csak a locsolkodásról, hanem a hatalmas evésekről is szól. De miből áll egy igazán jó húsvéti ebéd?

Magyar húsvéti receptek

Sonka nélkül nincs húsvét! A sonka olyannyira a húsvét részévé vált, hogy sok helyen papokkal szenteltetik fel a misét követően (a tojásokkal, tormával és az elmaradhatatlan fonott kenyérrel együtt). A disznóvágást követően a sonka legjavát általában félreteszik, és sózott vagy füstölt formában tartósítják húsvétig. Természetesen nem mindenki juthat házi sonkához, ezért sokan boltban vásárolják meg azt, persze figyelve arra, hogy minőségi terméket vigyenek haza.

                                                                        

hirdetes

Léteznek nem hagyományosan elkészített, csontozott, kötözött fajták is, amelyek általában alacsonyabb zsírtartalommal rendelkeznek. Másik elmaradhatatlan húsvéti étel a tojás! A tojás a húsvéti ünnep talán legjellegzetesebb jelképe. A kereszténység elterjedésével vált szokássá, hogy amikor megünnepelték Jézus Krisztus mennybemenetelét, azaz a húsvétot, a hívők a feltámadást jelképező tojást ajándékoztak egymásnak.

                                                                        

hirdetes

A tojás a húsvéti menü elmaradhatatlan alkotója, sokféle módon lehet felhasználni. A hidegtálakon szerepelve díszítéshez, illetve reggelik alkotójaként szinte minden ünnepi asztalon megtalálható. A húsvéti fogások azonban nem csak sonkából állnak! Nézzünk néhány alternatív húsvéti receptet az elmaradhatatlan sonka mellé, a következő oldalon folytatom! 

                                                   

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Magyar Magyarság

Szótár

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

Rákóczi híd

Rákóczi híd: Budapest főhídjainak egyike. A Rákóczi híd Budapest második legújabb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes