hirdetes

Áttörés - Magyar kutatótól jön a koronavírus ellenszere?

B. Á.

Nemzetközi tanulmányok után most egy magyar kutató is megerősítette: kimondottan fontos szerephez juthat a koronavírus megállításában a búzacsírában nagy mennyiségben megtalálható spermidin. A hazai rákkutatásban évtizedek óta ismert Dr. Hidvégi Máté, kutató és címzetes egyetemi tanár tanulmánya elérhető a www.academia.edu oldalon is. Lehet, hogy további siker előtt áll egy magyar szabadalom?

Áttörést hozhat a magyar találmány!

A természet ereje győzi le a koronavírust?

Elsőként az Angela Merkel tanácsadójaként ismert Dr. Christian Drosten virológus professzor csapata tette közzé ezen a téren a kutatási eredményeit április végén. A megjelent tanulmány szerint a fermentált búzacsírából is nagy mennyiségben kinyerhető spermidin elnevezésű hatóanyag sikerrel veszi fel a harcot a koronavírus ellen. A berlini kutatóknak az amerikai Cold Spring Harbor Laboratory-ban működtetett cikkmegosztón publikált kézirata érthetően figyelmet kapott a nemzetközi médiában. 

Mit kell tudni a spermidinről?

A spermidin nevű hatóanyag az élő szervezetekben megtalálható, de elsősorban a búzacsírában érdemes keresni, mert ott hatalmas koncentrációban fordul elő. Márpedig a koncentrációt a Dr. Hidvégi Máté vezette magyar kutatócsoport már a ’90-es évek végén optimalizálta a búzacsíra-kivonat fermentálása révén, és ezzel a módszerrel olyan készítményt állítottak elő a világon először, amely nagy dózisú természetes hatóanyagokkal támogatja az immunrendszert a vírusok és ráksejtek elleni küzdelemben.

hirdetes

A spermidin áldásos hatása azonban nem új tény, a fermentált búzacsíra-kivonat vírusellenes hatását korábban vizsgálták a Pisai Egyetemen, és a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézetében. Arra a következtetésre jutottak, hogy a készítmény „gátló hatást fejthet ki a humán/ állati immunszuppresszív vírusokra”. 

hirdetes

Egyik kedvező tulajdonsága, hogy az immunrendszer működésének folyamatos szabályozásával megelőzheti azt a „citokin viharnak” nevezett drámai folyamatot, amely a koronavírus okozta betegség egyik legvégzetesebb szövődménye.

Mit mond a búzacsíra-kivonat magyar megalkotója?

Dr. Hidvégi Máté, kutató és címzetes egyetemi tanár is részletesen foglalkozik a koronavírus elleni küzdelem lehetséges megoldásaival az academia.edu weboldalon közzétett szakcikkében. A következő oldalonn folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelés manapság egyre népszerűbb, hiszen ez egy kényelmes megoldás, amivel rengeteg... Tovább

Sástó

Sástó: A Sástó Magyarország legmagasabban fekvő tava a Mátrában. Kiváló csónakázó- és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!