hirdetes

Áttörés - Magyar kutatótól jön a koronavírus ellenszere?

B. Á.
Áttörést hozhat a magyar találmány!

A köztársasági elnök által 2000-ben rákkutatási és termékfejlesztési eredményeiért kitüntetett, nemzetközileg is elismert rákkutató biokémikus tanulmányában megerősíti, hogy az új típusú koronavírus elleni gyógyszerek kiválasztásában és kutatásában jelentős szerepet tölthetnek be az olyan, autofágiát (önemésztést) szabályozó anyagok, mint amilyen a spermidin és a fermentált búzacsíra-kivonat. 

Hazai találmány lehet a koronavírus ellenszere?

Tanulmányában a professzor hangsúlyozza, hogy a Magyarországon előállított fermentált búzacsíra-kivonat autofágiát indukáló hatását elsőként 2016-ban a würzburgi egyetemi klinikai központ kutatói, Christoph Otto professzor és munkatársai közölték. Hidvégi Máté szerint az említett würzburgi eredmények és Drosten professzorék legfrissebb kutatásai figyelemre méltó távlatokat nyitnak a fermentált búzacsíra-kivonat felhasználásában. 

hirdetes

Miért fontos ez?

Minden immunerősítő, gyógyhatású megoldás fontos lehet a kialakult helyzetben, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy még közel sincs vége a járványnak: amíg nem lesznek széles körben elérhetőek a prevenciós oltóanyagok, akár „többkörös visszatérésre” is fel kell készülnünk. Bár a vírustesztelés megoldódni látszik világszerte, az oltóanyag előállítására a tudomány jelenlegi állása szerint még egy ideig várnunk kell. Bill Gates – akinek a személyes alapítványa is támogatja az ilyen jellegű vakcinák fejlesztését – közel másfél évre teszi, mire elindulhat a tömeges immunizálás.

hirdetes

Bízunk abban, hogy a másfél évnél azért sokkal hamarabb jön el a várva várt áttörés, amint megtudunk újabb, frissebb részleteket az ellenszerekkel kapcsolatban, jelentkezünk! 

Források:

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.15.997254v1.full

https://infostart.hu/kulfold/2020/04/27/lehet-hogy-a-nemet-lakossag-harmada-eleve-immunis-a-koronavirusra 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4888675/ 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A forint pénzrendszer

A forint pénzrendszer: 1946. július 19-én a Magyar Köztársaság Kormánya a 9000/1946 ME. Sz.... Tovább

Nagyhét

Nagyhét: A tavaszi, egészen pontosan a húsvéti ünnepkör része. A nagyhét jeles napjai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!