hirdetes

Ezek a legszuperebb bringautak Magyarországon!

B. Á. , ZH

Habár Magyarország igencsak szerény területet foglal el a térképen, így sincs hiányunk dombos-völgyes és sík vidékekből, amelyek változatos kihívásokat állítanak a kerékpározás szerelmesei elé. Ha te is két keréken szeretnéd felfedezni hazánkat, akkor most megmutatjuk azokat a helyeket, ahová mindenképpen érdemes eltekerned!

Íme, a legjobb magyar bicikliutak

Legjobb bicikliutak Magyarországon - Balaton

Mégis milyen magyarországi kerékpáros listáról hiányozhatna a Balaton? Közép-Európa legnagyobb tava tökéletes célpont a biciklizőknek, hiszen minden oldalán lélegzetelállító látványt. A Balaton teljes partszakaszát kerékpárút övezi, ami nagyjából 200km-nyi tekerhető pályát biztosít a sport kedvelőinek. Természetesen nem muszáj az egészet egyszerre felfedezni, hiszen a pálya a legtöbb Balaton-parti települést összeköti, így szinte bárhol meg lehet állni egy kis pihenőre.

Legjobb bicikliutak Magyarországon - EuroVelo

Az EuroVelo egy 16 hosszú kerékpárútból álló, könnyedén navigálható hálózat Európában, ami biztonságos tekerést kínál a biciklizők számára. Jelenleg három ilyen útvonal érinti Magyarországot is, amelyek több települést is összekötnek határainkon belül (és azokon túl).

hirdetes

EuroVelo 6: Ez az útvonal a Duna mentén köti össze Rajkát és Mohácsot, és közben számos kulturális felfedeznivalót kínál a kerékpározók számára (például a komáromi erődöt). Az útvonal Budapesten is áthalad, ami egy hosszú kerékpáros túra remek kiindulási vagy végpontja is lehet.

EuroVelo 11: Az EuroVelo 11 Tornyosnémetinél, az északi határon csatlakozik hazánkhoz, és Szegednél hagyja el azt. Ez az útvonal nagyjából a Tisza mentén vezeti végig a biciklizőket, így a megállók között a csodaszép, és élettel teli Tisza-tó is szerepel, aminek a felfedezésére már önmagában is megéri ráfordítani egy egész napot. Útba esik még Tokaj is, ahol érdemes lehet szállást foglalni, hiszen egy kiadós borkóstolás után nem jó ötlet rögtön továbbtekerni!

hirdetes

EuroVelo 13: Ez az útvonal azon országokat látogatja meg, amelyek a XX. század során a kommunizmus befolyása alá kerültek, tehát Ausztria, Szerbia, Horvátország, Románia és Szlovénia határai is mind útba esnek rajta. Magyarországi szakasza Soprontól Mohácsig, majd Szegedig húzódik, és hazánk kommunista múltjának állít temléket. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Semmelweis Ignác

Semmelweis Ignác: Semmelweis Ignác Fülöp magyar orvos, „az anyák megmentője". Jó... Tovább

Memento Park

Memento Park: szabadtéri múzeum Budapest XXII. kerületében, amely a magyarországi szocializmus... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!