Hol biciklizzünk Magyarországon?

Ezek a legszuperebb bringautak Magyarországon!

B. Á.
Íme, a legjobb magyar bicikliutak

Legjobb bicikliutak Magyarországon - Dunakanyar

A Dunakanyart bizonyára senkinek nem kell bemutatni, az azonban sokakat újdonságként érhet, hogy a környék tökételes úti cél a kerékpározás szerelmesei számára. Egy népszerű kerékpáros útvonal is ide vezet, ami Budapestről indul, és a biciklizők nagyjából 75 kilométerrel később Visegrádon találhatják magukat. Út közben érdemes felfedezni Szentendrét, hazánk egyik legfontosabb művészeti központját is.

Legjobb bicikliutak Magyarországon - Velencei-tó

Ha a Balatont körbetekerni túl nagy falatnak tűnik, vagy szimplán csak nem vágysz arra a tömegre, ami nyáron jellemzi a magyar tengert, akkor remek biciklis alternatíva lehet a tőle nem messze eső Velencei-tó is. A tavat egy 30km-es kerékpárút veszi körül, ami egyenletes, egyszerű tekerést kínál. Természetesen akadnak pihenőhelyek is az út során, amiken a nyári melegben kicsit kifújhatja magát az ember, és elrejtőzhet a tűző napsütés elől.

Legjobb bicikliutak Magyarországon - Budapest

Fővárosunk az elmúlt évek során sokat nőtt a kerékpározók szemeiben, ami többek között az új bicikliutak és a MOL Bubi megjelenésének köszönhető. A szolgáltatás bérelhető kerékpárokat kínál a város különböző pontjain, így nem muszáj egészen Budapestig vinni saját kerékpárunkat, ha némi aktív kikapcsolódásra vágyunk a fővárosban.

Az Andrássy út mentén végighúzódó kerékpárút csak egy a sok közül, ami városnézésre invitálja a tekerés szerelmeseit. Akik valamivel keményebb kihívásra vágynak, azok próbálják meghódítani Buda hegyes-völgyes területét. A János-hegy egy remek kiindulási pontot kínál erre!

A kerékpározás szabályai

Ne felejtsd el, hogy saját magad és mások biztonsága érdekében neked is be kell tartanod a kerékpározás szabályait. Biciklidnek elülső (fehér) és hátsó (piros) lámpával kell rendelkeznie, küllőiden sárga fényvisszaverőknek kell lennie, illetve szükséged lesz még személyes védőfelszerelésre és egy csengőre is!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

A magyar királyi jogar

A magyar királyi jogar: a jogar a magyar koronázási jelvényegyüttes legrégebbi része. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország