hirdetes

Magyarországon jártam, de túléltem - egy külföldi emlékei hazánkról

B. Á.

Így emlékszik vissza Magyarországon töltött napjaira egy külföldi turista. Vicces, hogy mennyi mindenre rácsodálkozott!

Magyarország egy külföldi szemével

Magyarország már rég óta közkedvelt turista-célpont, és az évek során a világ legkülönfélébb országaiból érkeztek hozzánk a látogatók, hogy megtekintsék nemzeti kincseinket, kipróbálják a híres magyar konyhát vagy csak lássanak valami egészen újat. A turisták élete azonban nem csak játék és mese. Számunkra teljesen hétköznapi dolgok a külföldiek szemeiben (vagy füleiben) hihetetlenek tűnnek, és néha egy-egy kocsmalátogatás is a kéthetes nyaralásuk fénypontjává válhat – bizony, ennyire különösnek tűnik szerény otthonunk, Magyarország.

Egy amerikai látógató írásaiból kiderül, hogy mennyire igaz is mindez! Cikkünkben összegyűjtöttük és hazai nyelvre fordítottuk a gyanútlan turista emlékeit itteni élményeiről! Lássuk hát, hogy mégis mennyire különbözik országunk Dél-Kaliforniától, ahol az illető felnőtt.

hirdetes

„Túléltem az első disznóvágásomat”

hirdetes

Egy szeptemberi hajnalon történt minden. Az apósom, és egy barátja, Zoli, lemészároltak egy disznót; azt hittem, hogy kidobom a taccsot! A hidegben gőzölgő vér szétterült a betonon. Zoli nyeszlett kutyái azonnal elkezdték felnyalogatni. Ez volt az első disznóvágásom. Pirkadattól sötétedésig az egész család együtt dolgozott az anyakocán: a férfiak fűrészeltek és vagdostak, a nők pedig felcímkézték és eltették a részeket – rám maradt a fortyogó üstben úszkáló belsőségek kavargatása. A disznó feje néha-néha felbukott a felszínre. Közösen töltöttük és kötöttük össze a kolbászokat és hurkákat. Nem volt szép látvány, de innen származik az igazi hús.

„Látszólag mindenki dohányzik”

A statisztikák szerint a magyarok 30%-a dohányzik (habár én ezt nehezen hiszem el). Egy napon éppen feleségemre vártam az autóban, hogy befejezze a vásárlást. Minden ember, aki elhaladt mellettem füstfelhőt hagyott maga után. Voltak ketten, akiknek nem láttam cigarettát a szájában, de utána ők is rágyújtottak. Egy másik alkalommal éppen a fogorvosnál voltam tömésen, amikor is a doktornő kapott egy telefonhívást, és beszélgetés közben kihajolt az ablakon, majd cigizni kezdett. Nem panaszkodom, 20 dollárért (5.600 Ft) kitűnően sikerült a tömésem. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kőszegi vár

Kőszegi vár: Az ország legnyugatibb vára, mely Kőszeg történelmi hangulatú óvárosában... Tovább

A 100 tagú cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye: teljesítményük... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek