notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így látja Magyarországot egy külföldi

hirdetes

Magyarországon jártam, de túléltem - egy külföldi emlékei hazánkról

B. Á.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Így emlékszik vissza Magyarországon töltött napjaira egy külföldi turista. Vicces, hogy mennyi mindenre rácsodálkozott!

Magyarország egy külföldi szemével

Magyarország már rég óta közkedvelt turista-célpont, és az évek során a világ legkülönfélébb országaiból érkeztek hozzánk a látogatók, hogy megtekintsék nemzeti kincseinket, kipróbálják a híres magyar konyhát vagy csak lássanak valami egészen újat. A turisták élete azonban nem csak játék és mese. Számunkra teljesen hétköznapi dolgok a külföldiek szemeiben (vagy füleiben) hihetetlenek tűnnek, és néha egy-egy kocsmalátogatás is a kéthetes nyaralásuk fénypontjává válhat – bizony, ennyire különösnek tűnik szerény otthonunk, Magyarország.

 

Egy amerikai látógató írásaiból kiderül, hogy mennyire igaz is mindez! Cikkünkben összegyűjtöttük és hazai nyelvre fordítottuk a gyanútlan turista emlékeit itteni élményeiről! Lássuk hát, hogy mégis mennyire különbözik országunk Dél-Kaliforniától, ahol az illető felnőtt.

hirdetes

 

„Túléltem az első disznóvágásomat”

hirdetes

Egy szeptemberi hajnalon történt minden. Az apósom, és egy barátja, Zoli, lemészároltak egy disznót; azt hittem, hogy kidobom a taccsot! A hidegben gőzölgő vér szétterült a betonon. Zoli nyeszlett kutyái azonnal elkezdték felnyalogatni. Ez volt az első disznóvágásom. Pirkadattól sötétedésig az egész család együtt dolgozott az anyakocán: a férfiak fűrészeltek és vagdostak, a nők pedig felcímkézték és eltették a részeket – rám maradt a fortyogó üstben úszkáló belsőségek kavargatása. A disznó feje néha-néha felbukott a felszínre. Közösen töltöttük és kötöttük össze a kolbászokat és hurkákat. Nem volt szép látvány, de innen származik az igazi hús.

 

„Látszólag mindenki dohányzik”

A statisztikák szerint a magyarok 30%-a dohányzik (habár én ezt nehezen hiszem el). Egy napon éppen feleségemre vártam az autóban, hogy befejezze a vásárlást. Minden ember, aki elhaladt mellettem füstfelhőt hagyott maga után. Voltak ketten, akiknek nem láttam cigarettát a szájában, de utána ők is rágyújtottak. Egy másik alkalommal éppen a fogorvosnál voltam tömésen, amikor is a doktornő kapott egy telefonhívást, és beszélgetés közben kihajolt az ablakon, majd cigizni kezdett. Nem panaszkodom, 20 dollárért (5.600 Ft) kitűnően sikerült a tömésem. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
2 250
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 025 542
Közösség

Szótár

Márton nap

Márton nap - November 11.: Német nyelvterületről vált ismertté és ma már sok helyen... Tovább

Puskás stadion

Puskás stadion: A magyar nemzet legnagyobb sportcélú létesítménye, mely először 1953-ban... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 9

Átlagos értékelés: 4.4

Érdekességek