hirdetes

Magyarország legszebb kilátói

B. Á.

Magyarország telis tele van szebbnél szebb helyekkel és tájakkal, de szerintem ezt mindenki tudja. Én személy szerint mindig is imádtam a magasságot, éppen azért, mert így nagyon sok mindent meg lehet csodálni, szerencsére Hazánk bővelkedik kilátókkal, most meg is mutatom nektek, melyek a legszebbek.

Csodálatos kilátók Magyarországon

Magyarország legszebb kilátói – A Kékestető Kilátó

Hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn találhatjuk ezt a kilátót. Ha tiszta az idő, akkor csodálatos látványban lehet részünk, csodálatos körpanoráma tárul elénk. Ha nagyon szerencsések vagyunk, akkor északra még a Tátra vonulatait is láthatjuk. A torony magassága egyébként 176 méter, ebből a nyitott kilátó 45 méter. A torony minden nap 9:00-16:00-ig tart nyitva.

Magyarország legszebb kilátói - Vaskapu – Esztergom

A Vaskapu egy Esztergom óvárosától keletre található, 404 méter magas hegycsúcs, a Maróti-hegyek legalacsonyabb tagja. A hegy nagyban befolyásolja a város arculatát, mert a Vaskapu és a Duna által közrefogott kis területen így alakult ki a kisvárosias városkép szűk utcáival. A hegy nyugati oldalára felfutó utcákban hagyományosan pincesorok állnak, de manapság egyre több hatalmas villa épült a hegyoldalra. A hegycsúcs népszerű kirándulóhely. Ez annak is köszönhető, hogy autóval is jól megközelíthető, a belvárosból aszfaltút is vezet a Vaskapura, ahonnan belátni az egész várost, a Garam torkolatát, a Dunakanyart; tiszta időben pedig ellátni egészen a mohi atomerőműig.

hirdetes
hirdetes

Magyarország legszebb kilátói - Tihany 

A Tihanyi-félsziget az egyik legcsodálatosabb hely Hazánkban, nem véletlenül van ennyi ember ezen a helyen egész nyáron. Csodaszép apátságáról már messziről felismerhető, az egyik legtökéletesebb kilátóhely, ugyanis a félsziget minden irányból uralja a Balatont. A bencés apátsági templom alapjain magasodó apátság mellől az egész magyar tengert megcsodálhatjuk. Ha még nem voltatok Tihanyban, akkor mindenképpen látogassatok el még a nyáron, megéri, garantálom! 

Magyarország legszebb kilátói – A Gömbkilátó – Balatonboglár

A balatonboglári Gömbkilátóból nem csak a táj csodálatos, de maga a kilátóban is gyönyörködhetünk, akár este is, ugyanis ilyenkor ki van világítva. Az 1950-es évek elején a székesfehérvári Fémmunkás Vállalat készítette.1958-ban a Brüsszeli kiállításon részt vett. 1967-ben került felállításra, mai helyére, Balatonbogláron a Várdombon. Sajnos azonban sokszor csalódnunk meg, mivel a legtöbbször zárva van, nekünk sem sikerült még megcsodálni a tájat, de a gömböt igen, ajánlom mindenkinek. Ha esetleg nektek van képetek a kilátóból, akkor küldjétek el nekünk, köszönjük! Ne maradj le a többi kilátóról se! A következő oldalon folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Körözött

Körözött:  Reggelik, tízóraik és vacsorák kihagyhatatlan kelléke.Gyorsan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!