hirdetes

Magyarország 5 legszebb vízesése, amit neked is látnod kell!

VN

Igen nem vagyunk valami nagy vízesés nagyhatalom, jól gondolod, de azért vannak csodálatos vízesések Magyarországon is. Össze is szedtük az 5 legszebb vízesés hazánk területén, amit vétek lenne kihagyni. Egy hétvégi kirándulásnak mind-mind tökéletes helyszín, fedezzétek fel ti is Magyarország varázslatos tájait, találtok is az oldalon még néhány remek ötletet!

Az 5 legszebb vízesés Magyarországon

#1: Magyarország legszebb vízesései: Fátyol-vízesés

Egyedülálló természeti Csoda Szilvásvárad városkája mellett, amit egyszer tényleg mindenkinek látnia kell. Szerintem az egyik legismertebb vízesés Magyarországon, én többször is láttam már, de biztosan fogom még, mert minden alkalommal elvarázsol páratlan szépségével. A Szalajka-völgyben található 17 méter hosszú vízesés 18 lépcsőből álló mésztufagáton zúdul lefelé, melyet a mészkő és a csapadék együttesen alakított ki. Bár néha a szélsőséges időjárás miatt előfordul, hogy elapad, nagymennyiségű csapadék után azonnal visszatér, és elkápráztatja a kirándulókat, akik arra járnak. A vízesés egyébként a Bükki Nemzeti Parkban található, ahol mást is érdemes megcsodálni, ha már ott vagyunk, hiszen látnivalók sokasága tárul itt a elénk, a közelben láthatunk ősemberbalangot, Szabadtéri erdei iskolát próbálhatnak ki a gyerekek, megcsodálhatjuk a vadaskertet, tanösvényeket, a pisztrángos tavakat, de akár kisvasutazhatunk is egyet.

hirdetes

#2: Magyarország legszebb vízesései: Ferde-vízesés, avagy Tündér-lépcső

Szintén csodálatos természeti képződmény, amit csak kevesen ismernek. A Ferde-vízesés, vagy ahogyan sokan ismerik a Tündér-lépcső Baranya megyében, Kisújbánya és Óbánya között egy völgyszorosban található.  A vízesés különlegessége, hogy a jura kori üledékes rétegeket a kréta kori vulkánosság során keletkező erők megdöntötték, így a víz szó szerint ferdén zúdul le, ahogyan ezt a vízesés neve is mutatja. Óbánya és Kisújbánya felől is a dél-dunántúli kéktúra kék jelzésén haladva lehet megközelíteni. Csodálatos környék, érdekes túraútvonallal, kihagyhatatlan!

hirdetes


 

A többi meseszép vízesés megtekintéséhez lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

Karácsony

Karácsony: Jézus Krisztus születésének ünnepe. Rengeteg szokás kapcsolódik hozzá. Ilyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!