hirdetes

Magyarország 5 legszebb vízesése, amit neked is látnod kell!

VN
Az 5 legszebb vízesés Magyarországon

#3: Magyarország legszebb vízesései: Rám-szakadék

Ha egy igazi vadregényes túrán szeretnél részt venni, akkor irány a Rám-szakadék! A Rám-szakadék, Dobogókő és Dömös között húzódik 1 km hosszan, meredek sziklafalak és vízesések váltják egymást, a szakadékon keresztülfolyó Rám-patak pedig a Szőke-forrás völgyében a Malom-patakba folyik. A látvány minden ide kirándulót magával ragad, és ez alól te sem leszel kivétel! Tehát itt nem egy vízesést láthatunk csak, az az igazság, hogy a túrát végig kíséri a vízcsobogás, ugyanis több kisebb-nagyobb vízesésbe is bele fogsz futni. Ahogy említettük egy igazi vadregényes hely ez, strapabíró alumínium létrák és korlátok segítségével ereszkedhetsz egyre és egyre feljebb (jelenleg csak lentről felfelé lehet haladni a torlódások elkerülése érdekében), leküzdve 112 méter szintváltozást. Azt még fontos hozzátenni, hogy csak a kijelölt útvonalon szabad haladni, a szakadékból ki-, illetve oda bemászni tilos és életveszélyes is, valamint nagyobb eső, vihar, ónos eső esetén még a kijelölt útvonalon is fokozottan veszélyes az itteni túrázás.

hirdetes

#4: Magyarország legszebb vízesései: Lillafüredi vízesés

Lillafüreden húsz méter magasról zúdul a mélybe a Szinva patak vize. Ez a vízesés Magyarország legnagyobb esésű vízesése, bár nem a természet alkotta ezt a varázslatot. A híres Lillafüredi Palota-szálló építésekor alakult ki, de a mesés látványon ez semmit nem változtat. Igazán különleges élményt ad, hiszen kialakításának köszönhetően a vízesés mögé is be lehet menni, és hátulról is meg lehet csodálni ezt a monumentális zuhatagot. Télen, ha nagyon hideg van a vízesés képes befagyni, ami egy tündérvilágot varázsol az egész tájnak, érdemes akkor is megnézni. Ha arra jársz akkor ne hagyjd ki a mesés tájakon végig zakatoló erdei kisvasutat se!

hirdetes

#5: Magyarország legszebb vízesései: Ilona-völgyi vízesés

A Mátrában található, 10 méteres Ilona-völgyi vízesés hazánk legmagasabb természetes vízesése. A vízesés Parádfürdőtől 5 km-re található, gyalogosan a zöld kör jelzésű útvonalon haladva érhetjük el, autóval a vízeséstől 2 kilométerre található Szent István-kútig lehet eljutni. A környék telis-tele van mesés tájakkal, és kincsekkel, érdemes felfedezni például a közelben található Siroki várat, Károlyi-kastélyt, vagy csak piknikezni egyet és kikapcsolódni a természet lágy ölén. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagytakarítás

A takarítás fontosságával mindenki tisztában van; senki nem szeretne kellemetlen helyzetbe... Tovább

Kuvasz

Kuvasz: Egyike a 9 magyar kutyafajtának, melyeket világszerte elismernek. A kuvasz a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!