hirdetes

Magyarország úthálozatának kiépülése

P. B.
Utak Magyarországon régen és most

Autópályák

A következő korszakban 1958-tól már évi 800-1000 kilométer utat volt képes a Magyar kormány korszerűsíteni. 1964-ben kezdték meg az első autópálya építését, mivel a balatoni 7. számú főutat nyáron a szezon alatt a sok gépjármű leterhelte, ezért kellett egy megoldást találni ennek enyhítése érdekében. 1965-ben át is adták ezt a szakaszt, középen elválasztó sávval, 2x2-es autóúttal.

Ezt követően a rendszerváltásig megállás nélkül építették a magyar autópályákat, melyeket az 1990-es évek közepéig ingyenesen használhatott mindenki. Az első autópálya, amely elérte az országhatárt az M1 nevet viseli, majd követte az M5, M7 és így tovább. A jelzésben az M betű azt jelenti, hogy ”Magyar”.Ezekért az autópályákért gyakran versenyeznek a települések, mivel a közelségük segíti az infrastrukturális fejlődéseket és a turizmust. 

Rendszerváltás

Az ország főúthálózatát úgy tervezték, hogy a központja Budapest legyen, ez egy térképet nézve nagyon szembetűnő. A személygépkocsik beszerzése a rendszerváltásig nehéz feladatnak bizonyult, mivel Magyarországon nem gyártottak, és állami monopólium volt a forgalmazásuk, a Merkúr vállalat bonyolította. Ezek csak 1986 után váltak általános munkaeszközzé, viszont utána az első számú személyszállítási eszközök lettek, de még így is elmaradtak a környező európai országok számaitól.

hirdetes

Statisztikai adatok 

Hazánkban az emberek előszeretettel használták a tömegközlekedési eszközöket, leginkább anyagi megfontolásból, illetve a lakosság csupán egyharmada rendelkezett személygépjárművel. 1990 óta a halálos közúti balesetek száma minden évben csökkent. A kilencvenes évek elején még 2600-an haltak meg közlekedési balesetben, azonban 2019-ben ez a szám 602 volt, amely még mindig az egyik legveszélyesebb országok közé sorol minket, főleg ha a gépkocsik számához mérjük az esetek számát.

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta az állam több ezer kilométer utat épített és felújított, illetve különleges hidakat is a sajátunkénak tudhatunk. Bizonyára mindenki érzékeli azt, hogy az utak egy része nem megfelelő minőségű, ez az évtizedekig elhanyagolt karbantartások eredménye, 2000 és 2010 között leginkább csak uniós támogatásokból végezték ezeket a munkákat, az elmúlt évtizedben az állam erre a feladatra már milliárdokat különít el a költségvetésben.

hirdetes

 
Összességében elmondható, hogy Magyarország úthálózatának hossza egyenesen arányosan növekedett a személygépjárművek számával. A rendszerváltás óta több tízezer kilométerrel több közút áll rendelkezésünkre, melyek az Európai Unió normáit betartva épültek. Folyamatos bővüléssel, illetve karbantartásokkal hazánk is felzárkózhat a nyugatabbra elhelyezkedő régiókhoz is, amely mind a kormányunk, mind az állampolgárok számára is egy előnyös előrelépés lenne. 

Képek forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szlovénia

Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el. Nyugaton Olaszország,... Tovább

Hortobágyi Nemzeti Park

Hortobágyi Nemzeti Park: A Nemzeti Park, mely egyszerre szerepel az UNESCO listáján Természeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!