hirdetes

A legjobb túrázási úti célok Magyarországon, amiket nem érdemes kihagyni!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus, ZH

Habár Magyarországon nincsenek a felhők közé tornyosuló hegycsúcsok és világhírű hegyvonulatok, hazánk szerény hegységei is figyelmet érdemelnek. A túrázás szerelmeseinek nem kell messzire menniük, hogy mesés tájakat járhassanak be és rejtett természeti kincseket csodálhassanak meg. Ha gyalogszerrel szeretnéd felfedezni Magyarország hegységeit, akkor a következő rövid ízelítő neked szól!

Túrázzunk Magyarországon

Magyarországi túracélpontok - Az Országos Kéktúra (OKT)

Az Országos Kéktúra (OKT) teljesítése minden hazai (és szomszédos országból érkező) túrázó bakancslistáján ott van. Az 1128 km hosszú túraútvonal az osztrák-magyar határtól kezdve egészen Hollóházáig húzódik, és érinti többek között a tapolcai tűzhányók maradványait, a Balatont és a Dunakanyart is. Az útvonalat három vízszintes csík – fehér, kék, fehér – jelzi. Még egy könyv is jár hozzá, amiben a túrázók összegyűjthetik az OKT 147 darab pecsétjét, igazolva ezzel, hogy teljesítették az embert próbáló feladatot.

Magyarországi túracélpontok - Bükki Nemzeti Park

Ha valamivel több szintváltozásra vágysz, akkor látogass el a hegyes-völgyes Bükki Nemzeti Parkba, ahol Magyarország egyik legmagasabb hegysége vár. A táj szépségében legszívesebben napokra elveszne az ember, de szerencsére ezt nem muszáj szó szerint megtenni, elvégre megannyi jelölt túraútvonal gondoskodik itt a biztonságos eligazodásról.

hirdetes

Ott van például a 6,5 km-es Szarvaskői Geológiai Tanösvény (ami a szarvaskői várat is érinti), és a 4,8 km-es Vöröskő-völgyi Erdei Tanösvény is, ami egy gyönyörű természetes forrást is kínál a túrázók számára.

hirdetes

Magyarországi túracélpontok - Mátra

A Mátra kétségkívül hazánk leghíresebb hegysége, ami bizonyára annak is köszönhető, hogy itt található a Kékestető is, Magyarország legmagasabb pontja. Magasságából adódóan komolyabb kihívást kínál, mint néhány másik hegységünk, de a csúcson álló toronyból nyíló kilátás minden fáradozást megér.

Magyarországi túracélpontok - Aggteleki Nemzeti Park

Észak-kelet Magyarország egyik drágaköve, az Aggteleki Nemzeti Park számos túralehetőséget kínál az aktív pihenésre. Számos jelölt útvonal található errefelé, és a földrajz kedvelői is biztosan szívesen ismerkednek majd meg a terület különleges jellemzőivel. Ha már erre jársz, nézz be a helyi cseppkőbarlangokba is. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Advent

Advent: a téli, azon belül pedig a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó esemény. Advent a... Tovább

Az első magyar televíziós adás

Az első magyar televíziós adás: A magyar televíziózás története 1954. január 20-án... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország