Túrázás Magyarországon

A legjobb túrázási úticélok Magyarországon, amiket nem érdemes kihagyni!

Bohács Ádám
Túrázzunk Magyarországon

Magyarországi túracélpontok - Túrázás a Balaton körül

A Balaton körül temérdek túraútvonal húzódik, ami nem meglepő, elvégre Közép-Európa legnagyobb taváról van szó, amelynek északi partvidéke lényegében csak hegyekből és dombokból áll. Egy könnyedebb túra érdekében sétálj fel a Tihanyi-félsziget tetejére.

Aki valamivel több mozgásra vágyik, annak irány Badacsony, ami szintén az tó északi oldalán helyezkedik el. Ha erre jársz, ne hagyd ki a Kisfaludy-kilátót, amiről lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra és a környező vidékre. A Balaton északi oldalán persze több kilátó is helyet kapott, úgymint az Ábrahámhegyi kilátó és a Jókai-kilátó, amelyek gyalogszerrel is könnyedén megközelíthetők.

Magyarországi túracélpontok - Bakony

A Bakony a Dunántúli-középhegység festői részét képezi, és hatalmas területének köszönhetően a túrázók kedvelt úti célja. Aki a teljes élményre vágyik, az pakoljon magának sátrat, mert a Bakonyban aztán napokig lehet túrázgatni anélkül, hogy az ember kétszer fordulna valahol. Legmagasabb pontja a Kőris-hegy, ami 706 méterrel emelkedik a tengerszint fölé. Szintén a Bakony egyik ékessége Tés települése, ahol régi szélmalmok várják, hogy lencsevégre kapják őket.

Túrázás Budapest körül

Hazánk fővárosa mellett számos népszerű túraútvonal elhalad, amelyek különböző nehézségi fokokat kínálnak a családbaráttól a megterhelőbb szintekig. Az agglomeráció földrajza nem kínál túl extrém kihívásokat, de még az edzettebb túrázók is találnak majd élveznivalót a megannyi dombos-völgyes útvonalon. Normafa természetes szépsége sokakat vonz magához, akik azonban több jelölt útvonalra vágynak, azok látogassanak el Budaörsre.

Tippek a magyarországi túrázáshoz

Ha szeretnéd saját útitervedet összeállítani, számtalan magyarországi túraútvonal közül válogathatsz ehhez. Ezeket az útvonalakat a Magyar Nemzeti Parkok (http://magyarnemzetiparkok.hu/) tartja karban a túrázók számára. Számos országos csoport rendez túrákat a különféle útvonalakon, átvállalva ezzel a szervezést, és némi társaságot biztosítva az útra. Nézz utána ezeknek, és válassz a neked tetszők közül!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kettős népszavazás

Kettős népszavazás: 2004. december 5-én került sor arra az ügydöntő népszavazásra,... Tovább

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország