hirdetes

A legjobb túrázási úti célok Magyarországon, amiket nem érdemes kihagyni!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus, ZH
Túrázzunk Magyarországon

Magyarországi túracélpontok - Túrázás a Balaton körül

A Balaton körül temérdek túraútvonal húzódik, ami nem meglepő, elvégre Közép-Európa legnagyobb taváról van szó, amelynek északi partvidéke lényegében csak hegyekből és dombokból áll. Egy könnyedebb túra érdekében sétálj fel a Tihanyi-félsziget tetejére.

Aki valamivel több mozgásra vágyik, annak irány Badacsony, ami szintén az tó északi oldalán helyezkedik el. Ha erre jársz, ne hagyd ki a Kisfaludy-kilátót, amiről lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra és a környező vidékre. A Balaton északi oldalán persze több kilátó is helyet kapott, úgymint az Ábrahámhegyi kilátó és a Jókai-kilátó, amelyek gyalogszerrel is könnyedén megközelíthetők.

Magyarországi túracélpontok - Bakony

hirdetes

A Bakony a Dunántúli-középhegység festői részét képezi, és hatalmas területének köszönhetően a túrázók kedvelt úti célja. Aki a teljes élményre vágyik, az pakoljon magának sátrat, mert a Bakonyban aztán napokig lehet túrázgatni anélkül, hogy az ember kétszer fordulna valahol. Legmagasabb pontja a Kőris-hegy, ami 706 méterrel emelkedik a tengerszint fölé. Szintén a Bakony egyik ékessége Tés települése, ahol régi szélmalmok várják, hogy lencsevégre kapják őket.

hirdetes

Túrázás Budapest körül

Hazánk fővárosa mellett számos népszerű túraútvonal elhalad, amelyek különböző nehézségi fokokat kínálnak a családbaráttól a megterhelőbb szintekig. Az agglomeráció földrajza nem kínál túl extrém kihívásokat, de még az edzettebb túrázók is találnak majd élveznivalót a megannyi dombos-völgyes útvonalon. Normafa természetes szépsége sokakat vonz magához, akik azonban több jelölt útvonalra vágynak, azok látogassanak el Budaörsre.

Tippek a magyarországi túrázáshoz

Ha szeretnéd saját útitervedet összeállítani, számtalan magyarországi túraútvonal közül válogathatsz ehhez. Ezeket az útvonalakat a Magyar Nemzeti Parkok (http://magyarnemzetiparkok.hu/) tartja karban a túrázók számára. Számos országos csoport rendez túrákat a különféle útvonalakon, átvállalva ezzel a szervezést, és némi társaságot biztosítva az útra. Nézz utána ezeknek, és válassz a neked tetszők közül!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Hírlap

Magyar Hírlap: A Magyar Hírlap egy 1968 óta megjelenő közéleti napilap. A Magyar... Tovább

Hősök tere

Hősök tere: Budapest egyik jelképe, mely a főváros legtágasabb, legnagyobb hatású tere. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország