Maradékmentés hatékonyan: együtt az ételpazarlás ellen, akciós ételek Budapesten, így egyél olcsón, jót Budapesten

Maradékmentés mesterfokon: Így egyél olcsón és jót Budapesten

VN

Te gondoltad volna, hogy csak Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba? A túlfogyasztás idejét éljük, amikor is jóval több dolgot felhalmozunk, mint amire szükségünk van, ami azt eredményezi, hogy nagy része kárba vész, nos az ételekkel sincsen ez máshogyan. A megtermelt élelmiszerek egyharmada kárba megy a fejlett országokban, miközben máshol éheznek. Van erre megoldás? Mi mutatunk egyet, ami nektek is tetszeni fog, ha másért nem is, akkor azért mert nagyon olcsón ti is finom ételekhez juthattok!

Ételpazarlás ellen akciós éttermek Budapesten

Egy szuper kezdeményezés az ételpazarlás ellen

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik kedves ismerősöm bevett a Munch.hu – Ételmentők Facebook csoportba. Mivel egyébként is érdeklődőm a környezettudatosság iránt, és próbálok fenttartható módon élni, meg jókat enni is, rögtön felkeltette az érdeklődésemet a dolog. Mikor jobban megnéztem, hogy mi is ez az egész, csak az járt a fejemben, hogy ez miért nem jutott nekem eszembe hamarabb, vagy miért nem jutott másnak eszébe eddig? Ugyanis ez egy szuper ötlet, szuperül kivitelezve, 4 fiatal egyetemista által. 

Környezettudatosság hatékonyan

Nekem, aki egyébként oda figyel a környezetvédelemre, az egyik legnagyobb problémám, hogy sokszor a környezettudatos megoldások jóval drágábbak, és úgymond macerásabbak, mint a hagyományos alternatívák. Gondolok itt arra, hogy meg kell venni a zöldséges szütyőket, és azt mindig a táskában tartani, nemcsak letépni egy nejlont amikor krumplit veszek, az üveg tárolóedények tripla annyiba kerülnek, min a műanyagok, a műanyagmentes kozmetikumokról nem is beszélve, valamint a fenntartható módon előállított ételekről sem. Környezettudatosan élni nem olcsó. Ez az ötlet pedig azért annyira zseniális, mert a környezettudatosságot ötvözi a spórolással, motivációt adva ezzel azoknak is, akik az utóbbi megfontolásból veszik idénybe a szolgáltatást, ráadásul egy win-win szituációt teremt, ami a mostani innovációk szempontjából elengedhetetlen. De hogy mi is ez az új szolgáltatás, hogyan működik, és hogyan veheted te is igénybe? A következő oldalon megkapod a választ!

Lapozz a következő oldalra, ha szeretnéd megtudni, hogyan ehetsz olcsón, és tehetsz a környezetedért egyidőben!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tapolcai tavasbarlang

Tapolcai tavasbarlang: országunk első számú különlegességei közt lehet emlegetni. Nem volt... Tovább

Az ősmagyarok hitvilága

Az ősmagyarok hitvilága: Az ősi magyarságot egyik meghatározó alap. Az ősmagyarok vallása, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Magyar
X
Kövess minket facebookon!