hirdetes

Maradékmentés mesterfokon: Így egyél olcsón és jót Budapesten

VN

Te gondoltad volna, hogy csak Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba? A túlfogyasztás idejét éljük, amikor is jóval több dolgot felhalmozunk, mint amire szükségünk van, ami azt eredményezi, hogy nagy része kárba vész, nos az ételekkel sincsen ez máshogyan. A megtermelt élelmiszerek egyharmada kárba megy a fejlett országokban, miközben máshol éheznek. Van erre megoldás? Mi mutatunk egyet, ami nektek is tetszeni fog, ha másért nem is, akkor azért mert nagyon olcsón ti is finom ételekhez juthattok!

Ételpazarlás ellen akciós éttermek Budapesten

Egy szuper kezdeményezés az ételpazarlás ellen

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik kedves ismerősöm bevett a Munch.hu – Ételmentők Facebook csoportba. Mivel egyébként is érdeklődőm a környezettudatosság iránt, és próbálok fenttartható módon élni, meg jókat enni is, rögtön felkeltette az érdeklődésemet a dolog. Mikor jobban megnéztem, hogy mi is ez az egész, csak az járt a fejemben, hogy ez miért nem jutott nekem eszembe hamarabb, vagy miért nem jutott másnak eszébe eddig? Ugyanis ez egy szuper ötlet, szuperül kivitelezve, 4 fiatal egyetemista által. 

hirdetes

Környezettudatosság hatékonyan

Nekem, aki egyébként oda figyel a környezetvédelemre, az egyik legnagyobb problémám, hogy sokszor a környezettudatos megoldások jóval drágábbak, és úgymond macerásabbak, mint a hagyományos alternatívák. Gondolok itt arra, hogy meg kell venni a zöldséges szütyőket, és azt mindig a táskában tartani, nemcsak letépni egy nejlont amikor krumplit veszek, az üveg tárolóedények tripla annyiba kerülnek, min a műanyagok, a műanyagmentes kozmetikumokról nem is beszélve, valamint a fenntartható módon előállított ételekről sem. Környezettudatosan élni nem olcsó. Ez az ötlet pedig azért annyira zseniális, mert a környezettudatosságot ötvözi a spórolással, motivációt adva ezzel azoknak is, akik az utóbbi megfontolásból veszik idénybe a szolgáltatást, ráadásul egy win-win szituációt teremt, ami a mostani innovációk szempontjából elengedhetetlen. De hogy mi is ez az új szolgáltatás, hogyan működik, és hogyan veheted te is igénybe? A következő oldalon megkapod a választ!

hirdetes

Lapozz a következő oldalra, ha szeretnéd megtudni, hogyan ehetsz olcsón, és tehetsz a környezetedért egyidőben!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zágráb

Zágráb: Zágráb Horvátország fővárosa és a Zágrábi főegyházmegye székhelye az ország... Tovább

Mészégető-források-barlangja

Mészégető-források-barlangja: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Magyar
X
Kövess minket facebookon!