notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pacalpörkölt


Pacalpörkölt

 

Pacalpörkölt: Nincs még egy ilyen megosztó étel, mint a pacalpörkölt.  Ezt a különlegességet a szarvasmarha kérődzéshez használt előgyomrából készítik. Itthon a pacalpörkölt elsődleges alapanyaga a csíkokra vágott nyers tisztított bendő. Számos étel alapja, a magyar konyhaművészet jellegzetes alkotóeleme. Inkább többen nem szeretik, mint igen.

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.7


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
Ez kell a magyar embernek - Hagyományos csirkepörkölt (recept)!

Ez kell a magyar embernek - Hagyományos csirkepörkölt (recept)!

A magyarok egyik nagy kedvencét hoztam el most nektek! Egyszerű étel, mégis isteni finom és laktató, nézzük, hogy készül a tökéletes csirkepörkölt! 

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

Istenien néz ki, és istenien finom, biztos vagyok abban, hogy ezzel a recepttel mindenki hatalmas sikereket fog elérni, nézzük, hogy készül a tökéletes csülök, természetesen...

Hasznos dolgok a sparhelt használatához

Nagyszüleink féltve őrzött kincsének titka – Így használd a sparheltet!

Sok háztartás egyik legértékesebb kincse az a receptkönyv, amit a nagymama (vagy a dédmama) írt saját kezével, több évtizednyi páratlan szakácsmesterséget összegyűjtve ezzel....

Egy igazi magyaros kedvenc – A töltött paprika (RECEPT!)

Egy igazi magyaros kedvenc – A töltött paprika (RECEPT!)

Egy hagyományos, és isteni finom ételt fogok most bemutatni nektek, ami pedig nem más, mint a töltött paprika! Ez is egy olyan étel, amit vagy szeret az ember, vagy nem, én megmondom...

A magyar férfiak kedvence - Így készül a tökéletes chilis bab!

A magyar férfiak kedvence - Így készül a tökéletes chilis bab!

Bud Spencer kedvelt eledele, ami Magyarországon is nagy sikereket ér el, szinte mindenki szereti. Ez nem véletlen, mivel nagyon ízletes, laktató és gyorsan elkészíthető, mutatok is...

A magyarok nagy kedvence, így készül a linzer

Az omlós, isteni finom linzertészta titka

Nagyon sokan írtatok nekünk üzenetet az utóbbi hetekben, azt kérdeztétek, mit csináltok rosszul, és mit kéne tennetek ahhoz, hogy omlós, roppanós, de nem kemény linzertésztát...

Ezeket a finomságokat ettük az 1980-as években! Emlékszel még?

Ezeket a finomságokat ettük az 1980-as években! Emlékszel még?

Milyen éteket ettünk azokban a bizonyos „régi szép időkben”? Erre a kérdésre kerestük a választ, a feleletért nem kellett messzire mennünk, csak egy kicsit...

Készítsünk tanyasi tyúkhúslevest

A legjobb megoldás megfázás ellen – Tanyasi tyúkhúsleves recepttel!

A megfázást a leggyakrabban vírusok okozzák, amelyek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Ám mindenki számos olyan módszert ismer,...

Jótékonykodj vacsorázás közben

Segíts életveszélyes betegséggel küzdő gyermekeknek egy vacsora elfogyasztásával!

A karácsony a szeretet és gondoskodás ünnepe, ilyenkor mindenki szeret adni, valami jót tenni. Aki igazán szeretné, az pedig könnyen megtalálhatja a módját az adakozásnak. Egy...

A tejbegríz készítésének menete

Retró finomságok nyomában – A tökéletes tejbegríz receptje

Gyerekkorunk nagy-nagy szerelme volt, de még szeretjük, és abban is biztos vagyok, hogy még az unokáimmal is meg fogom szerettetni. Nézzük, hogy készül ez az igazi retró finomság,...

A rizskoch receptje

Így készül a hamisítatlan, isteni finom rizskoch!

Rizsko(c)h, rizsfelfújt, sült rizs, tojásos édes rizs, vagy csak simán rizskó? Akármilyen néven is ismered, ha szereted, ne hanyagold és készítsd el saját magad, mutatom, hogyan! 

Szaloncukor régen

Ezeket imádtuk régen – Retró szaloncukorválaszték

Régen minden házban ott voltak a szaloncukrok, az ismerőseimnél és nálunk is az volt a szokás, hogy a karácsonyfa ágait ezekkel díszítettük, kiettük a tartalmát, a csomagolás...