Az év legelső fesztiválja online startol: Maradj Otthon! fesztivál, amit a kanapédból élvezhetsz

Az év legelső fesztiválja online startol: Maradj Otthon! fesztivál, amit a kanapédból élvezhetsz

VN

A színházak, mozik, szórakozóhelyek bezártak, hogy könnyebb legyen megállítani, lelassítani a koronavírus terjedését, az összes rendezvényt törölték az elkövetkező időszakban, és ki tudja meddig tart az egész. Meddig kell színházak, koncertek nélkül maradnunk, és a nyári fesztiválok meg lesznek e tartva. Éppen ezért egy összefogás keretében létrejött egy online fesztivál, a Maradj Otthon! fesztivál.

Maradj otthon fesztivál: online fesztivál 2020

Maradj Otthon! fesztivál a kanapédról

A Maradj Otthon! fesztiált azzal a céllal indították el, hogy a koronavírus járvány miatt négy fal közé szorult emberek is tudjanak egy kicsit kulturálódni, kikapcsolódni. A nonprofit kezdeményezésben, aminek minden esetlegesen felmerülő költségét a Volt Produkció támogatja, többszáz hazai előadóművész vesz részt. A cél, hogy a klubok, koncertek, színházak, fesztiválok milliós létszámú közösségét, fiatalokat és időseket egyaránt, ráébresszék a szabályok fontosságára, arra, hogy maradjanak otthon.

Maradj Otthon! fesztivál programjai

A Maradj Otthon! Fesztivál Facebook eseménye alatt minden részletes program megtalálható. A fesztivál szombaton startolt el, nem is akárhogyan, Rúzsa Magdi programjával. De a résztvevő előadóművészek palettája rendkívül színes, például a Halottpénzből ismert Járai Márk is adott egy koncertet vasárnap az otthonából, amit az esemény alatt vissza is lehet nézni. A programok célja, hogy feldobják kicsit szürke hétköznapokat, és tényleg öszönözzék arra az embereket, hogy szórakozzanak otthon, és ne menjenek sehová, ha tehetik.

Maradj Otthon Challenge

De ma, azaz 03. 23-án 7 órakkor kezdetét veszi, az úgynevezett Maradj Otthon Challenge, melynek keretén belül minden este más híresség beszél arról, hogy hogyan éli meg a helyzetet. Miként viseli a bezártságot, és miket csinál a hétköznapjaiban. Az első sztár, aki erről beszélni fog, nem más, mint Majka, a következőt pedig, ő mutatja majd be, és így tovább. Mindenképpen érdemes tehát nyomon követni.

Nem ez az egyetlen kulturális lehetőség

Ezen a nagyszabású online kezdeményezésen kívül is sok más kezdeményezéssel lehet találkozni szerencsére. A Trip hajó például megalapította az első Karanténszínházat, de bőven vannak online koncertek is, akit érdekelnek ezek a lehetőségek, azoknak ajánljuk a ebben a témában korábban írt cikkünket, ami IDE kattintva érhető el! A vírus lelassítási miatt nagyon fontos, hogyha teheted maradj otthon!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Szent István-rend

Magyar Szent István-rend: kitüntetésfajta Magyarországon. A Magyar Szent István-rend a... Tovább

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek