hirdetes

Kellemes időtöltés a Margitszigeten – Kihagyhatatlan programok mindenkinek!

Bohács Ádám

A Margitsziget Budapest egyik legzöldebb ékessége. A Dunát átmenetileg kettéválasztó földdarabka mindkét városrészről két hídon keresztül közelíthető meg, és mind a helyiek, mind pedig a turisták kedvelt szabadidős úti célja. Bármilyen is legyen az időjárás, a sziget rengeteg lehetőséget kínál mind az aktív, mind a passzívabb időtöltésre. Íme egy rövid útmutató ezekhez!

Programok a Margitszigeten

Csodáld meg Budapest látványosságait

Mivel szinte a főváros kellős közepén helyezkedik el, a Margitszigetről remek kilátás nyílik mind a pesti, mind pedig a budai vízpartra. A sziget legdélebbi csücskéről (ami igazából már a Margit-híd) még épp megtekinthető az Országház, a másik oldalon pedig természetesen a Budavári Palota díszeleg.

Úszkálj egy olimpiai medencében

A Margitsziget az úszók egyik kedvence is. No persze nem a Duna miatt, hanem azért, mert itt kapott helyet a Hajós Alfréd Nemzeti Uszoda, amelyet az első olimpiai érmes sportolónkról neveztek el – ráadásul ő is tervezte az épületet!

Látogasd meg az állatokat a vadasparkban

Habár az állatvilág szerelmesei kétségtelenül a Fővárosi Állat- és Növénykertbe mennek majd először, Margitszigeti látogatásuk során sem kell mellőzniük a négylábúak társaságát. A szigeten található vadaspark (esetenként vadaskert) olyan állatokat sorakoztat fel, amelyek még a középkori Margitszigetet népesítették be, amikor még a Nyulak-szigete nevet viselte.

hirdetes

Andalogj a Japánkertben

A Margitsziget egyik leggyönyörűbb része kétségkívül a bámulatos Japánkert, ami a sziget északi részében található. A nyugodt, csendes terület igazi menedék a város zajos nyüzsgésétől. A kert tavasszal és ősszel a legszebb, de senki se tartson vissza attól, hogy bármikor ellátogass ide.

Ismerkedj meg a sziget történetével

A Margitsziget nem egy egyházi jellegű épületnek ad otthont, ami nem meglepő, elvégre története az ókorig nyúlik vissza. Található rajta például egy apácakolostor, és itt áll Szent Mihály kápolnája is, ahol a Magyarországon talált egyik legöregebb harangot őrzik. A Művészsétányon továbbá számos magyar költő, író és más művészetek képviselőinek mellszobrai is fellelhetők.

hirdetes

Nézd meg a kilátást a víztoronyból

A Margitszigeti Víztorony a sziget legtöbb pontjáról látható, és habár az ember azt hinné, hogy csak történelmi értéke miatt áll még, valójában a mai napig vízzel látja el a szigetet. Aki nem rest megmászni, annak gyönyörű 360 fokos panoráma lesz a jutalma. Ezzel pedig még nincs vége, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar akácméz

Magyar akácméz: Hungarikum, mely messze földön híres. A magyar akácméz világos, lágy,... Tovább

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!