Margitszigeti programlehetőségek

Kellemes időtöltés a Margitszigeten – Kihagyhatatlan programok mindenkinek!

Bohács Ádám
Programok a Margitszigeten

Hallgasd meg a zenélő kutat

A Margitsziget egyik legnépszerűbb látványossága nem csak a szemeknek kedveskedik. A Bodor-kutat sokan csak „zenélő kútként” ismerik, ugyanis az építményből adott időközönként felcsendül egy-egy klasszikus melódia, esténként fényjátékkal kísérve.

Fuss egyet

A Margitszigetet egy 5 km hosszú futópálya szegélyezi, így népszerű edzőhely a sport kedvelői számára. Mivel viszonylag távol esik a város zajától és levegőjétől, nem csoda, hogy a legtöbben hajlandók eljönni idáig, csak hogy ideálisabb körülmények között gondoskodhassanak egészségükről. Na persze, a Duna látványa sem utolsó szempont. A Margitsziget továbbá a városban rendezett maratonok és félmaratonok célpontja is.

Nézz meg egy szabadtéri rendezvényt

A nyári hónapokban (persze ha a körülmények engedik) a szigeten számos szabadtéri koncertet és egyéb bemutatót rendeznek, általában a víztorony közelében. Különösen nagy a hangsúly a klasszikus rendezvényeken, és az érdeklődők még balettelőadásokat is elcsíphetnek itt.

Kapcsolódj ki a termálfürdőben

Budapest a termálfürdők városa, így senkit sem szabad meglepjen, hogy a Margitszigeten is helyet kapott egy ezek közül. A Palatinust talán nem a legnépszerűbb fővárosi termállétesítmény, ellenben nagyon változatos felhozatalt kínál. A fürdő egész évben nyitva van, és a medencéken kívül szaunákkal, masszázzsal és egy szabadtári, tengerpartra hajazó medencével várja a felfrissülni vágyókat.

Ugorj fel egy alternatív járműre

Ha nem akarsz órákat sétálni, de azért fel szeretnéd fedezni a szigetet, akkor többféle alternatív közlekedési mód közül válogathatsz. Vannak itt egyszerű golfkocsik, kétszemélyes kerékpárok, segwayek és robogók is. A többszemélyes opciók kiválóak azoknak, akik családostól látogatnak el a szigetre!

Dobj be egy lángost séta közben

Akire a sziget felfedezése során rátör a lángosozhatnék, az szerencsére erre is talál lehetőséget a megannyi büfé és étkezde jóvoltából. A lángos tökéletesen laktató opció azoknak, akik órákat szeretnének tölteni a Margitszigeten, anélkül, hogy egyhamar újra megéheznének!

Csodáld meg a naplementét

A Budai-hegység mindig is gyönyörű előteret biztosított a fővárosi naplementéknek, amiket a Margitszigetről valahogy még hangulatosabb megtekinteni. Felejthetetlen látvány, ami arra emlékeztet, hogy még csak most kezdődik a budapesti éjszaka!

Perdülj táncra

A naplemente után beindul az éjszakai élet. Tény, hogy nem a Margitsziget számít a főváros buliközpontjának, de főleg nyaranta az éjszakai órákban is folytatódik a szórakozás. A szabadtéri mulatozáshoz több hely is kínál táncparketteket, szóval érdemes némi energiát tartogatni ezekre!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zala megye

Zala megye Magyarország délnyugati csücskében található. Két országgal - Horvátországgal... Tovább

Nemzeti Színház

Nemzeti Színház: Sok helyen volt az idők során a Nemzeti Színház, most úgy látszik,a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Kirándulás Magyar Magyarország