hirdetes

Mariazell különleges adventi programokkal vár

VN

Annyira szép helyek vannak a világon, Mariazell például csak egy karnyújtásnyira tőlünk. Idilli látványnál, meseszép panorámával, és különleges adventi vásárral vár ez az ausztriai település 868 méter magason.

Mariazell adventi programok 2023

Mariazell – a csodás ausztriai település

Mariazell már önmagában is csodálatos, a tudat, hogy csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, valamint hogy nagyon különleges adventi forgataggal készülnek, csak még inkább vonzóvá teszi. Mariazell város Ausztriában, azon belül is Stájerország tartományában. Különlegessége, hogy a környék, egészen pontosan Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelye, ami ennek méltóan híres zarándokhely. 

Hazánk leghíresebb Mária-kegyhelyét láttad már, Az is csodaszép, csak néhány kilométer távolság Budapesttől. Itt mutattuk be részletesen!

Mariazell Mária-kegyhely

Ausztria Mária-kegyhelye nagyon különleges, valósággal misztikus érzés itt lenni. A helyek között megbújó települést még különlegesebbé teszi a csodaszép jellegzetes háromtornyú búcsújárótemplom, ami egyszerre hordozza magában a barokk, és a gótika különleges jegyeit. A város valósággá a templom köré épült meg, itt biztosan senki sem marad valamilyen kegyeleti tárgy nélkül, hiszen egymás tövén-hátán vannak a kegyszer- és ajándékboltok, a vallási turisztikai szolgáltatók. Ez a város egyértelműen a zarándokturizmusból él, de talán nem is baj, hogy kihasználják azt, amijük van. Nemcsak az osztrákok, hanem a szlávok, és magyarok fontos kegyhelye is, aminek karácsony előtt, az adventi időszakban még nagyobb a forgalma. 

hirdetes

Mariazell advent 2023

Karácsonyfák és aranyfények, Betlehemes figurák és karácsonyi díszek, puncs és mézeskalács illata, séták a hóban, a Bazilika festői háttere ...- ilyen az advent Mariazell festői településén. Lesz kézműves vásár, gyerekprogramok, különleges koncertek is, amikről bővebben a hivatalos oldalon lehet olvasni!  Egy hatalmas adventi koszorú teszi még idillibbé a programsorozatot, és a téli látképet, a hegyekben. Apropó hegyek, a környéken lehet síelni is! Egyébként rengeteg magyar utazási iroda szervez ide pár napos utakat, nem véletlenül, nagyon népszerű úti cél Mariazell ebben az időszakban, érdemes lehet nektek is felkeresni! A téli hegyi táj semmihez sem fogható, és a környék karácsonyi hangulata, idilli utcácskái is teljesen más élményt tesznek hozzá a karácsonyi várakozáshoz. 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan valóban örök befektetés. A kilátás, amelyben a lakás... Tovább

Nyugati Pályaudvar

Nyugati Pályaudvar: Fővárosunk egyik fejpályaudvara, melyet még az 1800-as évek végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!