hirdetes

Más országok szokásai, melyek nálunk furának tűnhetnek

Puskás Rékka

A világ többek között épp attól olyan csodálatos hely, hogy annyi féle színes kultúra tölti be. Az eltérő kultúrák pedig nem csak a viseletekben nyilvánulnak meg, hanem természetesen a szokásokban, viselkedésben is. Ami a világ egyik felén a tisztelet jele, a planéta túloldalán nem, hogy illetlen, egyenesen sértő lehet. Ebben a cikkben elhoztam pár szokást a világból, melyeket itthon talán viccesnek, de mindenképp különösnek érzünk.

Ezek a szokások itthon különösnek tűnnek

1. ország: Bhután

Bhután egy nagyon erősen dohányzás ellenes ország, olyannyira, hogy nem, hogy árusítani és vásárolni nem lehet itt cigarettát, de még csak bevinni és elszívni sem. Amennyiben valaki szembe megy a szabályozással, és becsempész dohányt, annak súlyos pénzbüntetéstől kezdődően akár a szabadságvesztésig terjedő büntetéssel kell számolnia. Amennyiben tervezel ellátogatni ebbe az egyébként gyönyörű országba, készülj fel a cigarettázás mellőzésére.

2. ország: Görögország

Görögországban tilos magassarkúba ellátogatni az ókori műemlékekhez. Az elsőre vicces szabálynak egy nagyon is racionális oka van: ezek a cipők komoly károkat tudnak okozni a régészeti kincsekben. Persze, egyetlen ember még nem lenne gond, de gondolj bele, hányan látogatják például az Akropoliszt – ha csak minden második nő viselne magassarkút, az egy év alatt már nagyon látványos kopást eredményezne. Az megint más kérdés, hogy ilyen kaliberű és elhelyezkedésű emlékművet mégis ki keres fel tűsarkúban.

hirdetes

3. ország: Szingapúr

Szingapúrban a város és a közterek tisztaságának megőrzése érdekében a rágózásra vezettek be tilalmat, aki pedig megszegi a törvényt, annak elég nagy összegű pénzbüntetés és közmunka lesz a jutalma.

hirdetes

4. ország: Barbados

Barbadoson tilos terepmintás ruhákat hordani. Hogy miért? Hát, arra nem adtak konkrét választ, csupán a lábukon alig álló indokokat, de a törvény az törvény, és az áthágása szankciókat von maga után.

5. ország: India

Ez nem vicces, és furcsának is csak addig tűnik, míg az ember egy picit bele nem gondol a miértekbe. Ebben az országban nem szerencsés távcsövet, messzelátót vagy kamerát nyílt területen használni, különös tekintettel a csomópontokra, állomásokra, repülőterekre, ugyanis az indiai rendőrség pillanatok alatt lekapcsol terroristagyanús tevékenység gyanúja miatt. Az ottani rendfenntartók ráadásul lelkiismeretesek és gyorsan, nem érdemes ezzel kísérletezni.

A cikknek még nincs vége, lapozz a következő oldalra további öt ország szokásaiért, a cikk végén pedig kérlek szavazz, szerinted melyik a legfurcsább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Panorámás lakás Balatonon

Panorámás lakás Balatonon A magyar tenger partján élni kiváltság. A gyönyörű... Tovább

Mákos guba

Mákos guba: jellegzetes magyar édesség, de ismert Németország keleti és Lengyelországban is.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Magyar Utazás